CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis’tr Gazze için yapılan olağanüstü oturumda konuştu. Özel açıklamalarında Filistin’deki kan ve gözyaşının durmadığını vurgulayarak, partisinin tarihsel bir tutarlılıkla Filistin davasını savunduğunun altını çizdi.
Özel açıklamalarında Filistin'e destek veren öğrencilerin gözaltına alındığını hatırlatırken, "Bugüne kadar ticaretin devam etmesini protesto eden gençlerin gözaltına alınması bir suçluluk psikolojinin sonucu olduğu ayan beyan ortada. Türkiye’nin İsrail’e yönelik yaptırımlara öncülük etmesi gerektiğini ısrarla söyledik" dedi.
Tel Aviv cephesinin planlarından da bahseden CHP lideri, "İsrail’in bugün iki kötü planı var. Birincisi Gazze’yi tamamen boşaltmak ve Doğu Kudüs ile Batı Şeria’nın bağını koparmak. Amaç, bağımsız Filistin Devleti umudunu tamamen ortadan kaldırmaktadır. ABD yönetiminin koşulsuz desteği İsrail’i cesaretlendirmektedir. Bölgenin ve dünyanın caydırıcı olamaması, İsrail’i bu pervasızlığa teşvik etmektedir. İslam coğrafyasını yönetenlerin çabaları yetersizdir ya da İsrail’den yanadır. Türkiye’nin sözünün ise bir gücü olması gerekir, bizden bu beklenir" diye konuştu.
İktidarın Gazze konusundaki tutumuna yönelik sert eleştiriler getiren Özel, "Serin salonlarda Netanyahu ile kayıkçı kavgası yapanların, Netanyahu’ya laf edip, destekçisi Trump’a laf edemeyenlerin gizlendikleri maskeler düşmüştür. 8 Ekim 2023’ten bu yana İsrail ile ticaretin kesilmesini istedik. İsrail ile ticaret üçüncü kişiler üzerinden devam etti, bunu da belgeleriyle ortaya koyduk. Ticaretin devam etmesine tepki gösteren gençlerin gözaltına alınmasının bir suçluluk psikolojisi olduğu ayan beyan ortada" ifadelerini kullandı.
Özel ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Filistin'e destek ziyaretinde bulunmayı önerirken, "Sayın Erdoğan’ın başkanlığında Türkiye’deki bütün muhalefet partilerini Filistin’e destek ziyareti yapmaya davet ediyorum. Biz varız, var mısınız" dedi.
Gerçek Gündem
'Hisarönü kurtuldu' diye haber yapan TRT ekibini, alevlerin sardığı Hisarönü'ndeki yurttaşlar böyle kovdu!59 izlenme
İstanbulluların sırtına 1 milyar 526 milyon TL’lik borç!319 izlenme
AKP 'lebaleb' buluşmalara devam ediyor... Önce kongre ve toplantı şimdi de kalabalık kahvaltı!67 izlenme
'Komünist Başkan' Fatih Mehmet Maçoğlu ihale sistemini kaldırdı!61 izlenme
İmamoğlu ve Yavaş'tan bomba açıklama! "Sağlık Bakanlığı’nın rakamları gerçekleri yansıtmıyor"95 izlenme
Asgari ücret ne kadar oldu? İşte 2018 asgari ücret miktarı ve zam oranı…267 izlenme
Tarikatçıları besleyen, laikliği hedef alan Bakan Yusuf Tekin, Anıtkabir’e çıktı14 izlenme
CHP’li vekil coronadan hayatını kaybeden Merve Mercan’ın ölümünü meclis gündemine taşıdı78 izlenme
Dubai'de iPhone 15 çılgınlığı: Alabilmek için birbirlerini ezdiler, güvenlikler bile yetersiz kaldı
Emekli Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı isyan etti: “Yüce Atatürk’e karşı bu utançtan kurtarın!”
KYK borcunu ödemeyenlere kötü haber: Hesaplara bloke konmaya başlandı
CHP’li RTÜK üyesi Taşçı: İnternetin başına sansür çuvalı geçiriliyor