Çin, kış boyunca salgının bulaşma hızının artma riskine hazırlanırken, devlet destekli ilaç şirketi Sinopharm’ın aşısına ilk onayı vererek, ülkede ilk corona virüsü aşısının halk üzerindeki yaygın kullanımı için adım atmış oldu.
Aşının etkinliğine dair detaylı bir veri açıklanmasa da aşıyı geliştiren Sinopharm’ın iştiraki Çin Ulusal Biotec Grubu’nun (CNBG) Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü birimi aşının geçici verilere göre hastalığa karşı yüzde 79.34 etkili olduğunu açıkladı.
ÜCRETSİZ UYGULANACAK
Çin'de üçüncü aşama klinik deneyleri yürütülen bazı aşılar daha önce acil durum kullanım onayı almıştı. Bu kapsamda, Haziran ayının başından bu yana 4.5 milyon doz aşı kullanıldığı, sağlık çalışanları, gümrük personeli ve ülke dışına giden devlet görevlileri dâhil olmak üzere yüksek riskli gruplara aşı yapıldığı bildirildi.
Öte yandan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeng Yixin, Covid19 aşılarının halka ücretsiz olarak sunulacağını söyledi.
CUREVAC ÜÇ ÜLKEYİ BEKLİYOR
Çin'de şu ana dek 14 aşı adayı için insanlı deneyler yürütülmesi onaylanırken, bunlardan 5'inin üçüncü aşama klinik deneylere geçtiği bildirildi.
Türkiye’nin satın aldığı CureVac aşısı için de, Brezilya, Endonezya ve Türkiye’deki çalışmaların sonuçlarının ardından Çin’den onay çıkması bekleniyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/sondakikacindebirilksinopharminasisinaonaycikti6191001/
Emekli Derneği Başkanı'ndan emeklileri çıldırtacak maaş açıklaması48 izlenme
AKP'li belediye bina tahsis etti, Erdoğan izinsiz para toplama hakkı verdi!83 izlenme
Sedat Peker videolarını yorumlayan gazeteci 'Erdoğan ve Soylu'ya hakaret'ten gözaltına alındı!82 izlenme
Afrika değil Türkiye! Vatandaş ucuz yemek için Kent Lokantası'na akın etti43 izlenme
Filo gelecek yerden bir uçak esirgenmez!223 izlenme
RTÜK Başkanı yandaşlıkta çıtayı zirveye taşıdı!51 izlenme
Ankapark'ta yeni detaylar ortaya çıktı: Dinozorlara 7,9 milyon dolar!56 izlenme
Süte büyük zam!47 izlenme
İşte 'Ellerini bağlama' soruşturmasında Ekrem İmamoğlu'nun ifadesi!
Bunu yazan Sabah'ın Başyazarı! Türkiye'de adalet yok!
Büyük skandal! AKP’nin adayından jandarma komutanına ağza alınmayacak küfürler: “o…. ç…..”
'Butlan' ihracını istemişti... Tanju Özcan CHP’den istifa etti: "Kayyumun sözde YDK'sına savunma vermem"