Çorum il merkezinde Osmancık Caddesi'nde yer alan 5 katlı Hilal Apartmanı'nın üçüncü katında saat 14.30 sularında doğal gazdan kaynaklandığı öğrenilen şiddetli bir patlama yaşandı.
Yaşanan patlama sonrası olay yerine gelen Çorum Valisi Ali Çalgan, yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Çalgan; olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 33 kişinin yaralandığını belirtirken yaralılardan 11’inin tedavisinin sürdüğünü ifade etti. Vali Çalgan, patlamada yaralanan 22 kişisinin ise taburcu olduğunu, kimsenin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.



Patlamanın etkisiyle, patlamanın gerçekleştiği dairenin duvar ve camlarının tamamen yıkıldığı görülürken, olayın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Olay yerine intikal eden görevliler geniş güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı.

Patlama nedeniyle çok sayıda ev, iş yeri ve araç zarar gördü.

Çevredeki binalar tahliye edildi, cadde trafiğe kapatıldı, bölgeye güvenlik şeridi çekildi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı, Çorum il merkezi Osmancık Caddesi'nde meydana gelen patlama ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Öte yandan, Çorumgaz ekipleri de olay yerinde çalışma başlattı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Osmancık Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı Hilal Apartmanı isimli binada meydana gelen patlamada 1 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiş 16 vatandaşımız yaralanmıştır. İlk belirlemelere göre doğal gaz patlaması olduğu değerlendirilmekte olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli soruşturma başlatılmış olup olayı tüm yönleriyle incelenmekte ,sorumluluğu olan kişi ve kişiler hakkında adli yünden gereğinin en kısa sürede yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Patlama anı, sokakta bulunan bir güvenlik kamerasına yansırken, üçüncü katta meydana gelen patlamanın giriş katta bulunan dükkanları dahi şiddetli şekilde etkilediği dikkat çekti.
Patlama sonrası, vatandaşların kaçışma anları da görüntülendi.


Kaynak: DHA
Gerçek Gündem
Yılmaz Özdil'den Erdoğan'a tarihi yanıt geldi!
Bomba gelişme! Zarrab ailesi de Türkiye'den kaçtı!
EYT düzenlemesi ne zaman Meclis’e gelecek? Maaşlarda kesinti olacak mı? İlk maaş ne zaman alınacak? Bakan Bilgin açıkladı
Nagehan Alçı, Bilal Erdoğan ile gezdiği Cumhurbaşkanlığı sarayını böyle savundu! "Bölgenin refahını artıracak"
Sokak röportajında ekonomik şartlardan dert yanan bir kadın, AKP'ye oy veren adamı öyle bir susturdu ki adam ağzını açamadı
'Başı açık kız görünce sinirleniyorum' diyen skandal müdüre mahkemeden büyük şok!
TBMM'deki istismar davasında tüm tutuklular hakkında tahliye kararı
Yine sözünü sakınmadı: İmamoğlu'ndan manifesto gibi savunma
İmamoğlu’ndan Erdoğan'a: "Emekli etmeye hazırlanıyoruz"
Müftü CHP'lilerin dağıttığı aşureyi yemedi !
Seçimi kaybeden AKP’li Üsküdar Belediyesi’nde in cin top oynuyor: Çalışanlar sırra kadem bastı!
Elektrik faturaları kabaracak! Vatandaşa kendi faturası yetmezmiş gibi özel şirketlerin masrafını da eklediler!
TL'deki değer kaybıyla birlikte Türkiye’ye turist akını: Talebin en çok arttığı ülke
Erdoğan'dan flaş uyarı! 'MHP'ye oy vermeyin!'