Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” diyerek tanımladığı Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun 102. yıl dönümünü coşkuyla kutluyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ülkenin dört bir yanında törenler düzenlendi, meydanlar Türk bayraklarıyla donatıldı. Gaziantep’ten Kars’a, Antalya’dan Tokat’a kadar her şehirde vatandaşlar Cumhuriyet sevincini paylaştı.

TürkiyeErmenistan sınırındaki Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Boyuntaş köyünde öğrenciler ve köy halkı, Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Öğrenciler, ellerinde Türk bayrakları ve “Yaşasın Cumhuriyet” pankartlarıyla köyde yürüyüş yaptı. 79 yaşındaki Seher Karadağ, ilkokulda ezberlediği Atatürk şiirlerini okuyarak kutlamalara renk kattı.
Önceki gün 6,1 büyüklüğünde depremle sarsılan Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde de Cumhuriyet coşkusu eksik olmadı. Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen törende öğrenciler, vatandaşlar ve protokol üyeleri bayraklarla kutlamaya katıldı.

İstanbul’da Vatan Caddesi’nde düzenlenen geçit törenine askeri birlikler, polis ekipleri, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Havada Türk bayrakları açan helikopterler görsel şölen oluşturdu. İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda Vali Süleyman Elban, Orgeneral İrfan Özsert ve Belediye Başkanı Cemil Tugay vatandaşları selamladı.

Batman, Mardin, Şanlıurfa, Kırıkkale, Niğde, Adıyaman, Kırşehir, Ağrı, Bayburt, Muğla, Artvin, Denizli, Kütahya, Aydın, Sinop, Kastamonu, Sivas, Edirne, Antalya ve Erzincan’da da Cumhuriyet’in 102. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaş’ta 50 paraşütçü Türk bayraklarıyla atlayış yaparken, 65 tekne denizde görsel şölen sundu.
Gerçek Gündem
Kaynak: AADHAİHA
Ekonomide yeni rekor: Enflasyonda Arjantin’i de geçeceğiz!27 izlenme
'Fırsatçılık yapılmak istendi!' Nurhayat Altaca Kayışoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözler!28 izlenme
Cumhuriyet'in inşasıyla dünyaya örnek bir model yaratılmıştı: 100. yıla borç içinde girdik53 izlenme
"Atatürk ilah değildir" mesajının altından bakın neresi çıktı?647 izlenme
Suriye’deki teröristbaşı Öcalan posteri imha edildi !946 izlenme
MSB kaynaklarından teğmenlere ilişkin açıklama: "YDK'ya sevk karar anlamına gelmiyor"44 izlenme
İtalyan devi Türkiye'den ayrılıyor! Hisselerini devretti56 izlenme
Sosyal konuttan ev alanlar 20 yıl sonra ne kadar ödemiş olacak? İşte merak edilen sorunun cevabı41 izlenme
Krizin nedeni Suriyelilere harcanan 40 milyar dolar!
Diyanet skandala devam ediyor! 30 Ağustos için hazırlanan Cuma hutbesinde Atatürk'e yer vermedi
ABD sözcüsü AKP'yi yalanladı! "Bizde böyle bir yasa yok"
İstanbul metrolarına yapılan yürüyen merdiven kumpasında ikinci bölüm: AHaber'e suçüstü