Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü, Cumhuriyetin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği proje, Biga Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle hayata geçirildi. “Aracımız bisiklet yolumuz Cumhuriyet” sloganıyla hareket eden sporcular, Ankara'dan Biga'ya 4 günde ulaşmayı hedefliyor.
BAYRAĞI ANITKABİR’DEN DEVRALDILAR
Anıtkabir'e giden sporcular buradan aldıkları Türk Bayrağı'nı Biga'ya ulaştırmak için yola çıktı. Birinci günü “Uyanış” olarak adlandıran Bigalı sporcular, “Bu günü ‘Öldü denilen bir ulusun uyanışına' adıyoruz” diyerek pedal çevirmeye başladı. Anıtkabir'de teslim aldıkları bayrağı Cumhuriyet Bayramı'nda Biga'ya ulaştırmayı hedefleyen bisikletçiler “Atamızın huzurunda teslim aldığımız ve Biga Kaymakamı Sayın Mustafa Can'a 29 Ekim'de teslim edeceğimiz emaneti büyük bir onur ve gururla aldık” diye konuştu.
4 GÜNDE, 4 ŞEHİR, 600 KİLOMETRE
Sporcular, bisikletlerle çıktıkları anlamlı yolculuk için de sosyal medyada şu mesajı paylaştı. Mesajda, “Tüm engellere göğüs gerilerek, imkansızlardan var edilerek kurulan Cumhuriyetimizin 96.yıl dönümü kutlamalarına biz de destek olmak istedik. Ankara'da Birinci Meclis'ten Biga'ya 4 günde, 4 şehir, 600 kilometre yol alarak, teslim aldığımız Türk Bayrağını Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, büyük bir gurur ve onurla takdim edeceğiz” denildi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cumhuriyeticin600kilometrepedal5412905/
Yolcusuz havalimanları: Milyonlarca lira harcanarak yapılan 4 havalimanına 9 ayda 1 uçak bile inmedi!33 izlenme
İlçe Müdürü’nden bekâr öğretmenlere iftar dayatması! Katılım zorunlu kılındı15 izlenme
AKP’li seçmenden İmamoğlu’na teşekkür: "Kaçak yapıları yıktınız, helal olsun"38 izlenme
Kur korumalı mevduatta flaş değişiklik42 izlenme
Kara kutuda işler yolunda: Diyanet Vakfı’na ait şirketlerin sermayesinde çarpıcı değişim18 izlenme
CHP itiraz etti, YSK yurt dışında oy verme süresini uzattı28 izlenme
AKP’de toplu istifa! Büyük çoğunluğu zorla üye edilmişti…105 izlenme
“Oyumu Tayyip’e Attım”493 izlenme
Akşener'in ziyaretine damga vuran an! Sandalye kırılınca yanındaki isim kendini yerde buldu.
AKP satmaya devam ediyor: 23 yılın rekoru kırıldı
Erzurumlu gazeteciler gerçek fotoğrafları ortaya çıkardı, danışmanlar fena yalanlandı
Yandaş medyanın, 'CHP'li belediye şehit ailesinin evini yıkıyor' haberinde sorumlu AKP'li büyükşehir belediyesi çıktı!