Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhında arazi aldığını ortaya çıkaran Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
6 Mart 2020 tarihli ilk iddianamede savcı, Ocak’ın “hakaret” suçundan yargılanmasını istedi. Ancak Başsavcı vekili bu iddianameyi iade etti ve “hakaret suçunun basın yoluyla ve alanen işlendiğini” belirterek verilecek cezada artırım yapılması gerektiğini belirtti.
31 Mart tarihli bu yeni iddianamede Ocak’ın 1 yıldan az olmamak kaydıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, Bakan Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhından arazi satın almış olması, “doğal süreçte yaşanan bir alışveriş olayı” olarak anlatıldı.
Ocak’ın, Bakan Albayrak’ın onur şeref ve saygınlığını rencide ettiği öne sürüldü. 31 Mart 2020 tarihli iddianame, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ocak, 18 Haziran’da yargıç karşısına çıkacak.
https://halktv.com.tr/gundem/damatbakanalbayrakailiskinkanalistanbularazisihaberinehapistal423381h
Mahir Ünal'a şok! Yüzde 52 oy aldıkları yerde AKP'liler protestolarla karşılandı!61 izlenme
Taciz iddiasıyla dayak yiyen CHP'li vekilden ilk açıklama26 izlenme
Kendilerine ‘yalancı’ diyen Erdoğan’a öğrenciler delillerle cevap verdi!68 izlenme
Türk astronot uzaya fırlatıldı ! Hüloooğğğğ714 izlenme
NATO öncesi çok sayıda ilde operasyon: Akademisyenler de gözaltında40 izlenme
TSK’da 600 albay re’sen emekliye sevk edildi!115 izlenme
Altılı Masa'dan 'kronometre sıfırlandı' yanıtı: Anayasanın neresinde yazıyor?47 izlenme
Bakanlık duyurdu: Multimedya ekran cezası durduruldu28 izlenme