Milli Eğitim Bakanlığı'yla 3 yıl önce yaptığı protokolle resmi okullarda, ‘Öğrenci Kulüpleri' ve ‘Değerler Eğitimi adı altında öğrencilere eğitim veren TÜGVA'ya tanınan ayrıcalığın kaldırılması için EğitimSen, dava açmıştı. Danıştay'da, ‘imam hatipler hariç' vakfın tüm okullara girişinin önünü kapatan bir karara imza atarak, yürütmeyi durdurmuştu.
Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre; Danıştay'ın bu kararına rağmen TÜGVA'nın yeniden harekete geçtiği ortaya çıktı. İstanbul başta olmak üzere bir çok il ve ilçede ortaokul öğrencilere eğitim vermek için şimdi de, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile 3 yıl önce imzalanan ancak Danıştay'ın, ‘yürütmeyi durdurma kararı' verdiği protokolü ilgi tutarak, Medeniyet ve Değerler Kulübü adıyla okulların kapısı açılmak isteniyor.
İstanbul’daki Maltepe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne resmi dilekçeyle başvuran TÜGVA, “Türkiye Gençlik Vakfı Ortaokul Koordinatörlüğü olarak, çocukların gençliğe ilk adımlarını attığı yaşlar olan ortaokul dönemindeki gençlerimiz için onların kişisel, ahlaki ve sanat gelişimine destek olmak için vakfımızca, ‘Medeniyet ve Değerler Kulübünü' hayata geçirdik.” dedi.
MEB ile TÜGVA tarafından ortaokullarda bu kulüple; kitap tahlilleri, kaligrafi, etkili iletişim, sportif faaliyet, akıl oyunları, hafıza teknikleri, önemli şahsiyetleri tanıma gibi bir çok alanda gençlerin eğitimine destek olmaya yönelik etkinlikler yapılacağını da bildirdi. Medeniyet ve Değerler Kulübü etkinliklerini okullarda gerçekleştirebilmek için de Maltepe MEM'nden her okulda bir danışman hoca da talep ettiler.
EğitimSen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Özer Tuncer, “Sendikamızın dava açtı. TÜGVA gibi dernek, vakıf ve cemaatlerin okullarda kulüp, etkinlik gibi adlarla faaliyet yapmasını Danıştay uygun bulmayarak, yürütmeyi durdurdu. Danıştay'ın bu kararına rağmen şimdi okullara gönderilen bir resmi yazıyla bu işbirliğinin devam ettiğini gördük. Üstelik de, bu kez her okulun bir de danışman hoca görevlendirmesi istenilmiş. Eğitim, kamusal bir hizmet olduğu gibi kamusal alanda, kamu görevlileriyle sürdürülmek zorundadır. Siyasi iktidara yakın, cemaat, dernek, dini yapı gibi oluşumlara, devlet bu görevini devredemez. 23 Aralık Çarşamba günü Maltepe MEM önünde bir eylem yapacağız. Sonra da, yasaya aykırı uygulamanın sonlandırılması için Milli Eğitim'e şikayet dilekçesi vereceğiz” dedi.
https://www.gercekgundem.com/egitim/238779/danistaykararidatugvayidurduramadi
Sayısal Loto’da şaibe iddiası812 izlenme
İmamoğlu protestoları dünyada ses getirdi! İşte Avrupa ve ABD'de atılan başlıklar35 izlenme
İsrail'den çocuk doğum hastanesine saldırı33 izlenme
AKP'li belediye vergi borcunu cami satarak ödemek istiyor!351 izlenme
WhatsApp durumu ihbar edildi, Soylu’ya hakaretten ceza yedi41 izlenme
Rusya Kamçatka'daki 8.8'lik depremi Bartınlı Türk işçiler kayda aldı168 izlenme
MHP'li Cemal Enginyurt, Berna Laçin'i hedef gösterdi!106 izlenme
İddia: Dilan Polat’ın kremleri bal ormanına döküldü38 izlenme
Sedef Kabaş'tan zor soru 'Başkanlık sistemini, RTE'nin başkan olmayacağını düşünürseniz, aynı hırsla destekler misiniz ?'
Milyonlarca emekli merakla bekliyordu: Bayram ikramiyesinin verileceği tarih belli oldu
AKP'li Mehmet Özhaseki’nin Şehitlerimiz için 'Niye öldükleri de belirsiz' dediği ortaya çıktı !
Şahan Gökbakar'ın Atatürk tweeti herkesi kıskandıracak