Başarılı oyuncu Deniz Çakır, Beşiktaş'ta bir kafede arkadaşlarıyla oturduğu sırada yan masadaki başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan yargılandığı davada beraat etti.
Oyuncu Deniz Çakır hakkında, 30 Aralık 2018'de İstanbul'da Beşiktaş'taki bir kafede arkadaşlarıyla oturduğu sırada, yan masada oturan başörtülü kadınların fotoğraflarını çektiği ve hakaret ettiği iddiasıyla 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan dava açılmıştı.
İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına Deniz Çakır'ı avukatı temsil etti. Duruşmaya müştekiler ile taraf avukatları da katıldı.
Sözcü gazetesinden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre duruşmada beyanda bulunan müşteki avukatı, "Bize göre suçun yasal unsurları oluşmuştur. Müvekkillere, giyim kuşamları sebebiyle, ülkeyi terk etmeleri sözleri sarf edilmiştir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.
Deniz Çakır'ın avukatı ise mahkemedeki savunmasında "Şikayetçiler, beyanlarında aslında olayın bir fotoğraf çekme meselesinden başladığını ifade etmektedir. Bu konuda özel hayatın gizliliğini ihlalden soruşturma başlatılmıştır. Hem çekildiği iddia edilen makine hem müvekkilin telefonu incelenmiştir. Müştekilere ait fotoğrafların bulunmadığı bilirkişi raporuyla sabittir. Bu suçlama, müvekkilimin kişiliği nedeniyle olmuştur. Siyasi bir suçlamadır. Kastidir" ifadelerini kullandı.
Kararını açıklayan mahkeme, Deniz Çakır’ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığından beraatına karar verdi.
https://abcgazetesi.com/denizcakirbasortulukadinlarahakaretdavasindaberaatetti394567
Mansur Yavaş'tan Ankara Nallıhan'da maden işçilerine destek22 izlenme
Hukukçular ÇEDES Projesi'nin iptali için Danıştay'a dava açtı47 izlenme
YSK, bir oldubittiyle ‘Erdoğan kazandı’ derse partiler ne yapacak?53 izlenme
Sağlık Bakanı Koca güncel tabloyu paylaştı: 26.398 yeni vaka tespit edildi, 27.160 kişi sağlığına kavuşurken, 213 kişi hayatını kaybetti!40 izlenme
Elektrik Mühendisleri Odası’ndan nükleer santral reklamında oynayan Aziz Sancar’a açık mektup646 izlenme
CHP'li isim açıkladı: "İstanbul'dan köye dönüş başladı"44 izlenme
Tarım Kredi'de yeni skandal: Henüz üretmedikleri ürünü satışa sundular!39 izlenme
TÜİK'e şikâyet dilekçesi kabul edilmeyen emekliler: "Bize kemer sıkın diyenler lüks lokantalarda yiyip içiyorlar"33 izlenme