Deprem Antakya'daki köyü ikiye böldü, evler Asi nehrine doğru kaydı

42 izlenme 19 Şubat 2023
Reklamlar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ortaya çıkan görüntüler hasarın büyüklüğünü ortaya koyuyor. Hatay'ın Antakya ilçesi Demirköprü köyünden geçen fay hattının köyü ikiye bölmesi kameralara yansıdı.


Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hatay’ın Antakya ilçesi Demirköprü köyünden geçen fay hattı yerleşim alanlarını yerle bir etti.

FOTOĞRAFLAR: Serdar Özsoy / Depo Photos

Köylüler deprem nedeniyle oturduğu evlerinde zeminden üç metre aşağı çöktü.

Yaklaşık 30 metre kadar Asi Nehri’ne kayan evlerin içindeki eşyaların bir kısmı ise su seviyesinin yükselmesiyle nehre kapıldı.

Köylüler ise canlarını kurtardıkları için sevinirken, yıkılan evleri için yetkililerden yardım istedi.

Sözcü

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hapis cezası alan Fatih Altaylı'dan sürpriz karar Dünya Türkiye’yi böyle yazdı: Erdoğan Türkiye'nin demokrasisini daraltıyor ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ afişine rekor ceza! Yurttaşlar günlerce karanlıkta kalmıştı, Şimdi de yerin altından kâr edecekler!