Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinde 50 binden fazla yurttaş hayatını kaybetti. 11 ili yıkan depremlerde milyonlarca yurttaş evsiz kalırken depremzedelere ücretsiz verilmesi gereken çadırları AHBAP derneğine sattığı ortaya çıkmıştı.
Çadır satışının ortaya çıkmasının ardından sessizliğe bürünen dönemin Kızılay Başkanı Kerem Kınık katıldığı canlı yayında sessizliğini bozarak 2 bin 50 çadırın satıldığını doğrulayarak, “Büyütülecek bir hadise değil. Günün sonunda vatandaşımıza hizmete gitmiş” demişti. Kınık’a bu açıklamaların ardından tepkiler daha da yükselmişti. Kınık tepkilerin ardından yaptığı bir açıklamada ise, “Bana sorsalardı bunu yapmazdım” ifadelerini kullanmıştı.
Çadır satışının ardından AHBAP Derneğinin kurucusu Haluk Levent, Kızılay’dan çadırlarla birlikte konserve de satın aldıklarını açıklamıştı. Levent yaptığı paylaşımda, “Kızılay Lojistik A.Ş den 30 bin adet 4 kişilik bir ailenin 3 öğünlük yemeğini karşılayan ve 1 yıl bozulmayan gıda satın aldık” ifadelerini kullanmıştı. Kınık konserve satışıyla ilgili, “Biz değil şirketimiz sattı” açıklamasını yapmıştı.
Ülke genelinde pek çok yurttaşın tepkisini çeken Kerem Kınık Kızılay Başkanlığı görevinden 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden 2 gün önce istifa ettiğini açıklamıştı.
Kınık’ın oğlunun da Kızılay’da çalıştığı ortaya çıkmıştı.
Tele1
AKP'den sonra yerli girişimcilerin 48 milyar doları Türkiye'den nasıl çıktı?
Öğrencisini taciz eden okul müdürü başka okulda görevlendirildi!
AKP'li vekiller krizi açıklayamadı!
AKP'den Yeniden Refah'a geçmişti: Eski başkan hakkında soruşturma izni verildi
CHP'li Esenyurt Belediyesi'nin organizasyonuyla Suriyeliler kesin dönüş yapmaya devam ediyor
Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu!
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı: Soylu’yu protesto edenler Pontus
AKP’li vekil ‘kafayı çekip hakaret ediyorlar’ dedi meclisi karıştırdı!
Kızılay'da yeni skandal: Kira gelirini yıllarca AKP'ye yakın şirket almış
Can Atalay’a Gergerlioğlu kararı uygulanır mı? Eski AYM Başkanı Halim Kılıç anlattı
Yıllardır iç savaş yaşayan Suriye artık böyle turizm reklamı yapıyor!
Zamları protesto etmek yasak mı? Eskişehir'de binlerce yurttaşın katıldığı zam protestosuna polis müdahale etti!
Vatandaşlar elektrik şirketini bastı ! 'Yeter artık koyun olduğumuz yeter !'
Mahkemeden Enis Berberoğlu kararı! Yerel mahkeme AYM'yi tanımadı!