CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, üniversite öğrencilerinin aldığı öğrenim kredisinin 825 liraya çıkarılmasını ve öğrencilerin, işe başladıktan bir yıl sonra ödenmek koşuluyla, öğrenim kredisinin sadece yarısını geri ödemesini istedi.
Kılıç bu konuda TBMM'ye bir yasa teklifi verdi ve “2020 yılı itibarıyla kredi alıp ödeyemeyenlerin sayısı 5 milyona ulaştı. Bu gençlerin 300 bini hakkında ise yasal işlem başlatıldı. 300 bin kişi, geçimlerini sağlayacak bir işe bile başlamadan öğrenim kredisi borcu nedeniyle yasal takip altına girdi” dedi.

CHP'li Sevda Kılıç, öğrencilerin derdini Meclis'e taşıdı.
İŞSİZLİK ZİRVEDE
Kılıç, borcu olan öğrencilerin borçlarının da silinmesini istedi. Kılıç, pandemi ile birlikte zirveye ulaşan işsizlik ve ekonomik sıkıntıların, üniversiteyi bitiren öğrencilerin birçoğunun işsiz kalmasına ve geleceğe umutsuz bakmasına neden olduğunu söyledi.
Üniversiteyi bitirdikten sonra uzun süre iş bulamayan öğrencilerin, öğrenim kredisi borçlarını ödemekte zorluk çektiğini de belirten Kılıç şöyle dedi:
“Öğrenim kredisi 20192020 eğitimöğretim yılı itibarıyla aylık 550 TL olarak ödenmektedir. Üniversite bitiminde TÜİK'in toptan eşya fiyat endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle geri ödeme talep edilmektedir.”
Sevda Erdan Kılıç, teklifin kabul edilmesi halinde, öğrenim kredisinin öğrencilere yarı oranında artırılarak ödeneceğini vurgulayarak, “Yani ortadaki tabloya göre mevcut durumda öğrencilerimize 825 TL ödeme yapılacaktır. Bu rakam da öğrencilerimizin üniversite eğitimleri boyunca, ekonomik kaygıdan ziyade eğitimlerine ağırlık vermelerine ve daha başarılı olmalarına imkan sağlayacaktır” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/devlet300binogrenciyiicrayaverdi6019874/?fbclid=IwAR3XyYEUijf60NbefIJr_HvuEiCBHma1tTMTwZPU_2tUcL4YPedtVYZoRA
THY'nin Egemen Bağış'ın kızına özel pasta yaptırdığı ortaya çıktı39 izlenme
Antalyalı vatandaş '2 Üniversite bitiren oğlum işsiz, engelli oğlumun maaşı kesildi, geçinemiyoruz ama AKP'den memnunum !'979 izlenme
Manisa’yı kazanan CHP’li Ferdi Zeyrek seçim öncesi bir dokunup bin ah işitmiş: "AK Partiliyim ama bizi bu adamdan kurtar. Kan kustuk, yeter artık. Sola hiç oy atmadım sana atacağım"40 izlenme
İmamoğlu protestolarında en öndelerdi, sandığa etkileri merak ediliyordu... Dikkat çeken anket! İşte gençlerin iktidarı34 izlenme
'Muharrem İnce'nin kazanacağını gören Hande Fırat'ın yüz hali!'1026 izlenme
Son Dakika: TÜİK, Ocak-Mart 2022 dönemine ilişkin GSYİH verilerini yayınladı.46 izlenme
Bursa yangınında akılalmaz detay: "Bu çok düşündürücü"41 izlenme
Son saniye koşusu gündem olmuştu: Görevliler hakkında soruşturma başlatıldı49 izlenme
Dürüst gurbetçi Türkiye'nin gerçeklerini anlattı! Yalancı gurbetçileri utandıracak sözler
Ruslardan ABD'li askerlere feci pusu! Rus askerlerinin Ukrayna askeri kamuflajı giyen Amerikalı paralı askerleri vurduğu iddia edilen görüntüler ortaya çıktı
İYİ Parti çok konuşulacak anketi açıkladı!
AYM, AKP'yi kapatma kararını reddedince Erdoğan bakın neler demişti: "Demokrasimiz bir büyük ayıpla yaşamak zorunda bırakılmamıştır. Millet iradesi, yargıyla karşı karşıya getirilmedi"