Açığa alınan O.A.E. hakkındaki milyonluk yolsuzluk soruşturması aylardır sürüyor. O.A.E.'nin memurluktan istifa etmesine rağmen hastaneye girip çıktığı ve bilgisayarları kullandığı da iddia edildi.
Sözcü'den Uğur Enç'in haberine göre; Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yer alan Fatih Devlet Hastanesi'nde şaşkınlık yaratan bir yolsuzluk ortaya çıktı. 2019 yılının Ağustos ayında fark edilen yolsuzluğa gastroentoloji birim sorumlusu olan genel cerrah O.A.E.'nin adı karıştı.
Açığa alınarak hakkında yolsuzluk soruşturması açılan O.A.E.’nin memurluktan istifa etmesine rağmen hastaneye girip çıktığı ve bilgisayarları kullandığı iddia edildi.
İddialara göre O.A.E. devlet hastanesine ait olan ameliyat sarf malzemelerini özel kamu kuruluşlarına satıyordu. Kimi malzemelerin piyasa bedelinin 1 milyon lirayı bulduğu öğrenildi.
O.A.E.'nin büyük yolsuzluğunu hastane görevli personeller fark etti. Sağlık Bakanlığı tarafından bir müfettiş görevlendirildi ve inceleme başlatıldı. O.A.E. açığa alındı.
Bu sırada yurtdışına kaçacağı iddia edilen O.A.E. memurluktan istifa etti. Neredeyse bir yıldır tamamlanamayan soruşturma sırasında O.A.E.'nin hafta sonları ve mesai saatleri dışında Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne gittiği öğrenildi.
Gastroentoloji biriminde sorumlu bir hemşire ile bilgisayar başına oturan ve çeşitli işlemler yapan O.A.E.'yle ilgili soru soranlara “Doktor bey tez çalışması yapıyor. İdarenin konuyla ilgili bilgisi var” cevabı verildi.
O.A.E. memurluktan istifa ettiği halde Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nde ne iş yaptığı, hastanenin ve dolayısıyla kamunun toplam zararı ne kadar olduğu ve soruşturma ne zaman tamamlanacağı ise merak konusu?
Mahkeme CHP'nin kayyum itirazını reddetmişti: CHP'den ilk açıklama22 izlenme
Gizemli bakteri alarmı: Yüksek ateşle hastaneye kaldırıldı, testlerde tanımlanamadı!30 izlenme
AKP 'Devlet Bahçeli'yi tutamıyor' iddiası!13 izlenme
Özgür Özel söz verdi: "Hayır tehdit etmiyorum, siz de bunu hissedeceksiniz"24 izlenme
Netanyahu'dan saldırı açıklaması: "Sadece birkaç gün önce iki nükleer bilimciyi daha etkisiz hale getirdik ve durmaya niyetimiz yok"20 izlenme
İYİ Parti'de istifa dalgası sürüyor: İstanbul İl başkan yardımcısı da ayrıldı40 izlenme
ABD faizi artırıp enflasyonu düşürdü, Türkiye tam tersini yaptı enflasyon rekor kırdı!37 izlenme
'Aziz İhsan Aktaş' davasında avukat beyanları tamamlandı! Cuma günü ara karar bekleniyor...44 izlenme