Açığa alınan O.A.E. hakkındaki milyonluk yolsuzluk soruşturması aylardır sürüyor. O.A.E.'nin memurluktan istifa etmesine rağmen hastaneye girip çıktığı ve bilgisayarları kullandığı da iddia edildi.
Sözcü'den Uğur Enç'in haberine göre; Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yer alan Fatih Devlet Hastanesi'nde şaşkınlık yaratan bir yolsuzluk ortaya çıktı. 2019 yılının Ağustos ayında fark edilen yolsuzluğa gastroentoloji birim sorumlusu olan genel cerrah O.A.E.'nin adı karıştı.
Açığa alınarak hakkında yolsuzluk soruşturması açılan O.A.E.’nin memurluktan istifa etmesine rağmen hastaneye girip çıktığı ve bilgisayarları kullandığı iddia edildi.
İddialara göre O.A.E. devlet hastanesine ait olan ameliyat sarf malzemelerini özel kamu kuruluşlarına satıyordu. Kimi malzemelerin piyasa bedelinin 1 milyon lirayı bulduğu öğrenildi.
O.A.E.'nin büyük yolsuzluğunu hastane görevli personeller fark etti. Sağlık Bakanlığı tarafından bir müfettiş görevlendirildi ve inceleme başlatıldı. O.A.E. açığa alındı.
Bu sırada yurtdışına kaçacağı iddia edilen O.A.E. memurluktan istifa etti. Neredeyse bir yıldır tamamlanamayan soruşturma sırasında O.A.E.'nin hafta sonları ve mesai saatleri dışında Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne gittiği öğrenildi.
Gastroentoloji biriminde sorumlu bir hemşire ile bilgisayar başına oturan ve çeşitli işlemler yapan O.A.E.'yle ilgili soru soranlara “Doktor bey tez çalışması yapıyor. İdarenin konuyla ilgili bilgisi var” cevabı verildi.
O.A.E. memurluktan istifa ettiği halde Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nde ne iş yaptığı, hastanenin ve dolayısıyla kamunun toplam zararı ne kadar olduğu ve soruşturma ne zaman tamamlanacağı ise merak konusu?
Patronlar rahatsız: TÜSİAD'dan ekonomik program için sert eleştiri!64 izlenme
İnan Güney ve 45 kişi adliyeye sevk edildi! Bugün bir kişi daha gözaltına alındı64 izlenme
Rize'yi sallayan çay mitinginden sonra şimdi de Buğday mitingi yapılacak30 izlenme
'Türkiye bir saltanat tarafından yönetiliyor!'145 izlenme
Sosyal medya bu teyzenin Erdoğan'a isyanını konuşuyor! 'Açız aç! 40 yıl çalıştım üstüne de sürtük oldum!'67 izlenme
Vadesi doldu: Atatürk'ü pazarlık malzemesi yapan TFF Başkanı yolcu41 izlenme
CHP AKP'nin kalesi Kırşehir’i nasıl kazandı?782 izlenme
İbrahim Çolak Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı! Teşekkürler İbrahim!134 izlenme
Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı isim için üniversitede panel düzenlediler!
Utanç belgesi ilk kez ortaya çıktı: Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur’un savunmasında pes dedirten rapor!
Emeklinin ikramiyesinde büyük kayıp
Şeker fabrikalarından sonra, oranın da mallarını satıyorlar!