
Barınamıyoruz Hareketi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı ve en lüks yurt olarak sınıflandırılan 6. tip İzmir Karabağlar Erkek Yurdu'nda kalan öğrencilerin yaşadıkları sorunlara ilişkin sosyal medya hesabından video ve fotoğraflar paylaşarak açıklama yaptı.

Videolarda ve fotoğraflarda binanın etrafında devam ettiği iddia edilen inşaat çalışmalarına ait malzemeler ile çamaşırhane girişinde ise çöplerin bulunduğu ve içeriyi de su bastığı görülüyor.

Barınamıyoruz Haraketi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Öğrenciler hayatta kalmaya çalışıyor. Tip 6 odalara sahip İzmir Karabağlar KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda inşaat hala tamamlanmadığı için 800 arkadaşımız yurda yerleşemedi. 1600 kapasiteli yurt üniversitelerin açılmasına kadar yetiştirileceği vaadiyle tanıtılmıştı.

Yurtta sıcak su hiç akmıyor, normal suyun da sık sık kesildiğini aktaran arkadaşlarımız sağlıklarından endişe eder durumda. Yurt bu sene inşaat halinde açıldığından beri temizlik yapılmamış, her taraf inşaat pisliği halinde.
Odalarda adım atacak yer yok; masa yok, online ders için internet yok, hatta elektrikler de sık sık kesildiği için çoğu zaman ışıkları bile yok. Yurdun güvenliği hala alınmamış, ışıklar da sürekli kesildiği ve çevreden silah sesleri geldiği için arkadaşlarımız tedirgin.

Bitti mi sandınız? 7 katlı 1600 kişilik yurtta asansör yapılmamış. Arkadaşlarımız çamaşırhaneye inmek için 9 kat iniyor. Çamaşırhanede 600 kişiye yetecek makine yok. Çamaşırhaneyi sürekli su basıyor.

Öğrenciler bu pislik içinde nasıl çamaşırlarını yıkasın? Her tarafı öğrenciyi mağdur etmek için dizayn edilmiş yurtta kahvaltılar ve yemekler de niteliksiz ve yetersiz.
Bir domates ekmekle öğrencilerin kahvaltı etmesi bekleniyor. Öğrenciler hayatta kalmaya çalışıyor, duyuyor musun Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü”

ÖĞRENCİLERDEN ISLIKLI PROTESTO
Öte yandan öğrenciler, akşam saatlerinde yurdun pencerelerinden “yönetim istifa” sloganları atarak ıslaklarla ve alkışlarla KYK yönetimini protesto etti. (ANKA)
Sözcü
Rönesans Rezidans'a kim izin verdi? 'İhmalin peşini bırakmayacağım'97 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir çalışmasını tamamladı131 izlenme
Herkesin aklındaki soru: Mutasyona uğrayan virüs Türkiye’de var mı, yok mu?110 izlenme
Son ankette Erdoğan'a şok: CHP yine birinci parti çıktı!49 izlenme
Bankalar alarm verdi: Kredi kartı kullananlar şokta! Borcu olan herkes tetikte30 izlenme
Taşımacılardan otoyol ücreti ve mazot isyanı: "Canımıza tak etti!"52 izlenme
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Suudi mevkidaşıyla görüşmesinde tepki çeken görüntü: Türk bayrağını küçülttüler!64 izlenme
Vatandaş kombiyi kapattı, elektrikli battaniye satışları patladı!116 izlenme
‘Millet kıraathanesi’ yapılacaktı! Bakın ne hale geldi!
Atatürk’ü gören 91 yaşındaki vatandaş: "Kocaeli'den trenle geçtiğini biliyorum ben. Atatürk'ü gördüm tabi. Kepini çıkarırdı sallardı. Sevmez olur muyuz onu"
Kurultay davası sonrası Özgür Çelik'ten ilk açıklama: "CHP şu an 360 derecelik bir saldırı altında"
İBB Vakıflar’a devredilen tarihi binayı geri aldı!