Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen ‘Orta ve Güney Asya: Bölgesel Bağlantısallık, Sınamalar ve Fırsatlar’ adlı konferans kapsamında dün ve önceki gün bir dizi önemli temasta bulundu.
Çavuşoğlu’nun ikili görüşmeleri arasında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Ferhan’la gerçekleştirdiği buluşmada bayrak detayı öne çıktı. İki bakanın bir araya geldiği salonda büyük Suudi Arabistan bayrağı yer alırken, büyük Türk bayrağının olmadığı görüldü. Çavuşoğlu ve Ferhan’ın arasındaki sehpada küçük Türk bayrağına yer verilmesi dikkat çekti.

Çavuşoğlu’nun Taşkent’teki görüşme sonrası paylaştığı mesaj.
Öte yandan Taşkent’teki görüşmeyle ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yapan Çavuşoğlu, Türk bayrağının yer almadığını gizleyen açıdaki bir kareyi paylaştı. Çavuşoğlu o paylaşımda, “Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Ferhan ile yararlı bir görüşme gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

İki bakanın Mayıs ayında yaptığı görüşmede iki ülkenin bayrakları.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu görüşmeden önce Suudi mevkidaşı Ferhan’la 1011 Mayıs’ta Suudi Arabistan’a yaptığı ziyarette bir araya gelmişti. Söz konusu görüşmede toplantı salonunda her iki ülkenin de büyük bayrağı yer almıştı.
Sağlıkta kriz büyüyor: Hekimler üç gün iş bırakacak26 izlenme
Muharrem İnce: Atatürk’ün partisine küsülmez168 izlenme
Türkiye'de kaç Suriyeli var? Göç İdaresi 'kayıtlı' Suriyeli sayısını açıkladı!46 izlenme
Ugandalı asker, kredi anlaşmazlığı yaşadığı bankacıyı kalaşnikofla vurarak öldürdü44 izlenme
Köprüler satılırsa vatandaş kaybeder, yandaş kazanır10 izlenme
AKP bakın neye hazırlanıyormuş? Fark büyük olunca olmadı!200 izlenme
Kurultay rüşveti dediler Kılıçdaroğlu'nun talimatı çıktı! Özgür Çelik tek tek açıkladı7 izlenme
Özgür Özel "Turbun büyüğü Kıbrıs'ta" demişti: Kıbrıs Falyalı'nın kayıp videolarını arıyor29 izlenme