Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın eşi Hasan Pekcan, dolandırıcıların hedefi oldu.
Habertürk'te yer alan habere göre, Ruhsar Pekcan'ın eşi Hasan Pekcan cep telefonundan banka görevlisi olduklarını söyleyen dolandırıcılar tarafından üç farklı 440'lı numaradan arandı.
Dolandırıcılar, güvenlik sebebiyle ve kredi başvurusunun olumlu sonuçlanması için hesaplarının Merkez Bankası'nda yer alan tek bir hesaba toplanması gerektiği konusunda Pekcan'ı kandırdı.
Pekcan, bunun üzerine farklı banka hesaplarından Şükrü Ç. ve Faruk K.'ye toplamda 1 milyon 646 bin 210 TL gönderdi.
Dolandırıldığını fark eden Pekcan, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şikayetçi oldu. Olayı inceleyen savcılık, 8 Ocak'ta paranın transfer edildiği iki şüphelinin hesaplarının bloke edilmesi ve para başka hesaba aktarılmışsa aktarılan hesap sahiplerinin tespit edilmesi, para çekilmişse kamera görüntülerinin gönderilmesi amacıyla ilgili bankalara yazı gönderdi.
Savcılık, 440'lı numaraların kim tarafından kullanıldığını tespit etmek amacıyla Türk Telekom'a yazı gönderdi. Hasan Pekcan'ın şüphelilerle görüşme kayıtlarını da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) talep eden savcılık, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne hesap sahiplerinin tespit edilmesi ve tespit edildikten sonra gözaltına alınarak mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatını verdi.
Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın, eşi ile sahip olduğu iki dezenfektan firmasından bakanlık bünyesindeki kurumlara 9 milyon TL'lik ürün aldığı haberleri sonrasında 21 Nisan 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla görevine son verilmişti. Kamuoyu, Hasan Pekcan ismini bu olay vesilesiyle öğrenmişti.
İnce’den Bahçeli’ye: Memleketin akıllı evlatlarının üzerinden elini çek!62 izlenme
Romanya'da Türk Milli takım Kafilesine çirkin saldırı!163 izlenme
İYİ Parti’de bir günde üç istifa!17 izlenme
Bakan Işıkhan 4.5 asgari ücreti bir gecede yedi: Hem de Mehmet Şimşek'in favori mekanında15 izlenme
TÜGVA devlet okulunda Hamas propagandası yapmıştı: Soruşturma başlatıldı28 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: "CHP iktidar yürüyüşündedir, iktidar bu yürüyüşü durdurma çabasındadır. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın"16 izlenme
Diyanette "VIP Hac" skandalı: Ayrıntılar isyan ettirdi14 izlenme
Yasanın yürürürlüğe girmesini bile beklemediler! AKP’li belediye sokak köpeklerine karşı harekete geçti33 izlenme
Van’da sağlık çalışanına şiddet: Asistan doktor yoğun bakımda
Son iki yılda doğalgaza yüzde 64 zam geldi!
Vahşi yapılaşmaya yerel mahkeme 'dur' dedi, üst mahkeme 'vize' verdi!
Adana'da şoke eden görüntüler! Suriyelilerin ellerinde sopalar, bıçaklar ve silahlarla dolaşıyor!