İzmir’de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu İzmir 35. Asliye Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.
Kayserilioğlu’na ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan 6 yıla hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. Kayserilioğlu’na 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
Dilruba Kayserilioğlu karar sonrasında yaptığı açıklamada, “Hiçbir zaman suçlu olduğumu düşünmedim. Suçsuzluğuma da inanıyorum avukatlarıma da bu konuda güveniyorum. Gerekeni hukuk önünde aramaya devam edeceğiz.” dedi.
ÖZGÜR ÖZEL ZİYARET ETMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu’nu ziyaret etmiş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Cezaevlerinin önlerinde haksız tutuklamalara karşı, ziyaretler, çıkışında açıklamalar… Bunlar Türkiye’nin hak ettiği şeyler değil. Türkiye’deki gazeteciler de 33 yaşındaki genç bir Cumhuriyet Kadını da hak etmiyor. Biz de bu işlerle meşgul olmak yerine Türkiye’nin diğer sorunlarının üzerine yoğunlaşmamız lazım. Dilruba’yı ziyaret ettim. Tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur” ifadelerini kullanmıştı.
NE OLMUŞTU?
Bir sokak röportajında Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Kayserilioğlu., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
İtiraz üzerine mahkeme Dilruba’nın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasından tutukluluğunu kaldırmış, yurtdışı yasağı getirmişti. Ancak genç kadın kendisine yöneltilen diğer suçtan tutuklu bulunuyordu.
Dilruba Kayserilioğlu, tutukluluğundan 18 gün sonra 29 Ağustos’ta tahliye edilmişti.
Kaynak: TELE1
Hayaldi gerçek oldu, kuyruklara 'ucuz pide' kuruğu da eklendi! 'Bu şartlar çok zor ben ömrü hayatımda böyle pahalılık görmedim'
Nankör terbiyesiz! Suriyeli sığınmacı gençten “Suriyeliler gidecek” diyen Meral Akşener’e ağır küfürler!
Adana'da meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar sokaklara çıktı
İhalesi yapıldı ama 5 yıldır bitmedi: O yolun maliyeti 93 milyondan 517 milyona çıktı
Dövizi tutmak için 11 köprü parası gitti
İşte, halka 'dış güç destekçisi' diyen AKP'linin biyografisi
Geçim derdi emekliye altının rengini unutturdu: “Karnımızı zor doyuruyoruz, çeyrek altının rengi nasıl?”
Seçil Erzan’dan mahkemeye Fatih Terim başvurusu! İfadeye şoke eden tepki
Alçak planı belediye işçisi bozdu! Şanlıurfa’da okul yolunda tuzaklanan patlayıcı bulundu!
Demirören'in kredi borcuna ilişkin iddialar Meclis'e taşındı! "7.3 milyar doları ödemek istemiyor"
Türkiye emeklilik endeksinde son sıralarda yer aldı, 'aylıkları artırın' tavsiyesi geldi
Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları’na tarifeli, futbol takımına özel uçak!
Emekliye bir darbe de bayram ikramiyelerinden geliyor
Resmi Gazete'de yayımlandı: Cumhurbaşkanlığına ve şirketlere milyarlarca lira ayrıldı!