Direnişleri 449 gündür süren ve sendikalı oldukları için işten atılan Tek Gıdaİş’e bağlı Cargill işçilerinin açtığı işe iade davasının bugün karar duruşması görüldü. Mahkeme Cargill işçileri hakkında, sendikal sebeplerle işten çıkarıldıklarına hükmederek, işvereni tazminata mahkum etti.
Bursa Orhangazi Adliyesi’nde görülen karar duruşması sonrası Tek Gıdaİş Sendikası adına açıklama yapan Suat Karlıkaya şunları söyledi:
“Şimdi artık Cargill mücadelesi yeni bir safhaya evriliyor. İşverenin 20 günlük yasal süresi var. Cargill yönetiminin yaptığı hatadan vazgeçip tekrar o fabrikaya iş başı yaptırılmalarını talep ediyoruz. Aksi bir durumda, bu 20 günlük yasal sürenin sonucunda, temyiz etmek gibi veya ‘iş başı yaptırmayacağız sadece paraları ödeyeceğiz’ gibi bir tutum içerisine girerlerse, herkes bilsin ki, İstanbul’a geleceğiz, o İstanbul’un önünde yatacağız. Buradan yetkililere de seslenmek istiyorum. Bize burada yapamazsınız, edemezsiniz demeyin. Gidecekseniz gidin Cargill işverenlerine, onlar bu sorunu düzeltsinler. Biz anayasal hakkımızı kullandık ve anayasal hakkımızdan da asla vazgeçmeyeceğiz. Sendikalaşmak işçinin anayasal hakkıdır. Bunu herkes bilsin. Biz işçi sınıfına bir yol çiziyoruz. Bu yolda da vazgeçmeden devam edeceğimizi de ilan ediyoruz.”
https://halktv.com.tr/gundem/direniskazandi449gunlukdirenisinsonundamahkemecargilliscileril398532h
Korkunç rakam! 'Bin kişilik kayıp listesi var, hayatını kaybedenlerin sayısı 200'ün üzerinde'67 izlenme
Sedat Peker: 'İmanlı nesiller yetiştireceğiz' derken çoğunluk pudracı nesil oldu60 izlenme
Enflasyon 20 yılın zirvesini görebilir!49 izlenme
Anonymous'dan Damat Albayrak'ın istifasıyla ilgili flaş iddia! "14 milyar euroluk para transferi istifa ettirdi"182 izlenme
AK Parti'den istifa eden Eşref Fakıbaba'ya sert çıkışan İbrahim Tatlıses, eski paylaşımını silmeyi unuttu.49 izlenme
Bebekleri ölüme gönderen doktor komisyonu almış, hemşireye yemek ısmarlamış!31 izlenme
Ersa Mühendislik konkordato istedi99 izlenme
Gazeteci Tolga Şardan: "MİT'in Cumhurbaşkanlığına sunduğu 'mahkeme raporu' ne diyor?" başlıklı yazısı nedeniyle tutuklandı30 izlenme