Diyanet İşleri Başkanlığı, dev bir “Dini İhtisas Merkezi” kurmak için hazırlıklara başladı.
İçerisinde lojman, yurt, çok amaçlı salonlar ve idari binalar olacak ve 30 bin metrekarelik yani 4 futbol sahası büyüklüğünde alana yapılacak tesis için “Tarla, ağaçlık ve sahil’’ tanımlı arsa belirlendi.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; 40 kadar Dini İhtisas Merkezi olan Diyanet, yeni merkezi için Ordu’daki denize sıfır arsayı belirledi. Tesis için ihale süreci başlatılırken, yeni kompleksin yapımı için en az bir milyar lira harcayacak. Merkezin 2027 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Tasarruf Tedbirleri genelgesini de delen Diyanet, Ordu Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla yaptıracağı “Diyanet Akademisi Dini İhtisas Merkezi” için 22 Temmuz 2025’te ihale düzenleyecek. Dev kompleks Altınordu bölgesindeki sahil şeridinde ve denize sıfır olarak inşa edilecek. Tesisin yapılacağı arsa tapu kayıtlarında “Tarla, ağaçlık ve sahil’’ olarak görülüyor.

Tesisin yapımı amacıyla birden fazla ihale düzenlenecek. İlk ihalede yaklaşık maliyet 253 milyon TL olarak belirlendi. 2027’ye kadar yapılacak ihalelerde Diyanet’in kasasından en az bir milyar lira çıkacak. Son yapılan tesislerden Elazığ Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi 2022’de 103 milyon liraya mal olmuştu. Bodrum Gökova’daki tesis için de 2020’de 100 milyon lira harcandı.
İpek Elif Atayman cezaevinden yazdı: "Mevsimler geçti, güze döndük…"27 izlenme
İstanbul'a akın akın geliyorlar! Gelen nakit yerine altın ve kripto para kullanıyor43 izlenme
'Halk açlıkla boğuşuyor, Saray’ın 1 dakikalık bütçesi 8 bin TL!'42 izlenme
Okuduğu şiirle Anıtkabir'i inleten ufaklık ! Paylaş herkes görsün !475 izlenme
AKP'li başkandan açıklama: 'Parti broşürü değil, hediyelik kahve’41 izlenme
CHP'li Emir, tahliye vaadiyle 8 milyon dolarlık dolandırıcılığın belgesini açıkladı17 izlenme
İzmir'de Ortaokul öğrencileri, ders arasında bir araya gelerek "Mustafa Kemal’in askerleriyiz!" sloganı attı26 izlenme
İktidardan yandaşlarına deprem bölgesinde 'hediye': Kamuoyundan 'gizli' ihale!39 izlenme
İşte çuvalı 290 liradan 800 liraya yükselen şekerdeki krizin nedeni!
Metroda tartıştığı kadına yumruk atan adama vatandaşlardan meydan dayağı!
Yenidoğan çetesi için yeni iddia: "Doktorun olmadığı hastane için fizik tedavi parası aldılar!"
AKP bir kez daha üreticiyi cezalandırdı: Saman ve etten sonra şarap ithalatına da vergi muafiyeti verildi