AKP’nin, dindar ve kindar nesil yetiştirme projesi başarısız olunca yöntem değiştirdiğini söyleyen Eğitim Uzmanı Maksut Balmuk şöyle konuştu: “Değerler Eğitimi kılıfıyla cemaat ve tarikatları okullara sokan MEB, şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı’nı (DİB), paralel Eğitim Bakanlığı olarak kurumsallaştırmak için son adımı attı. 20 Nisan 2024’te yayınladığı Kuran Eğitim Merkezleri Yönetmeliği’yle Diyanet artık fiilen MEB’e karşı paralel Eğitim Bakanlığı yapıldı.”
“ÇEDES projesiyle hiçbir ilgisi olmayan Diyanet’e tüm okulların kapısını açan MEB, anayasaya aykırı olarak imamları derse soktu. Taciz ve istismarla anılan bazı tarikat ve cemaat
çilerin derse sokulması ters tepti.”
“LİSELERE EL ATTILAR”
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na 3 gün kala yayınlanan yönetmelikle Diyanet bu kez ortaöğretimde devreye sokuldu. ‘Hafızlık Eğitimi’ adıyla okul öncesi 46 yaş arası 1.5 milyon çocuğu teslim alan Diyanet, Kuran Eğitim Merkezleri Yönetmeliği’yle de artık ortaöğretime de el attı. Bu merkezlerde sadece Kuran eğitimi değil, Arapça öğretilip, dini törenler düzenlenebilecek. MEB’in, 1 milyon 146 bin öğretmeni olmasına rağmen ‘Değerler Eğitimi’, çevre duyarlılığı gibi konuları dahi cemaat, tarikat ve Diyanet’e havale etmesini asla kabul etmiyoruz. İHL kontenjanları dolmadığı gibi birçok ilde İHL’ lerin binaları hâlâ boş duruyor. Buna rağmen lise öğrencileri için Diyanet niye Kuran eğitim merkezleri açacak? Özellikle kız çocuklarının örgün eğitime devam etmemeleri yönünde telkinler yapılması ve mali teşvikler sunulmasından çok endişeliyiz.”
DİYANET’E HAVALE ETTİ

“AKP, eğitimde ideolojik dönüşüm için MEB’e güvenmediğini bu son kararla bir kez daha gösterdi. 9 yıl önceki FETÖ paralel yapılanmasının bedelini, Türkiye ödedi. İktidar, paralel yapılardan dersler çıkarmamış. Diyanet’in adı kullanılarak, “Bunlar, Kuran’a karşılar” gibi algılarla lise öğrencilerini ayrıştıran, tehlikeli bir süreç başladı. MEB, bilerek kayıtsız kalıp, asli görevlerini Diyanet’e havale etti.”

1971 Rizeli. 27 yıllık öğretmen, uzman eğitimci. Ege ve Anadolu Üniversitesi’nde, 2 lisans ve bir ön lisans okudu. Yeditepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisansı bitirdi. Eğitim İş Sendikası MYK eski hukuk sekreteri. ‘Yaşadıklarımdan Öğrendiklerim’ adlı eğitim kitabının yazarı.
Sözcü
'Hastaneler, randevu tarihlerini kâğıda yazamıyor, mahkeme tutanakları çıkmıyor!'162 izlenme
Deprem bölgesinde inceleme yapan uzmanlar ‘nervürlü’ demire dikkat çekti35 izlenme
Şehit olan 5 Mehmetçiğin son fotoğrafı! Vatan size minnettar çocuklar45 izlenme
AKP’li belediye başkanına kral dairesi gibi makam katı!36 izlenme
Yandaş doymuyor projeler bitmiyor18 izlenme
Mülakat skandalı! Birinci yerine sonuncu işe alındı32 izlenme
Depremde ailesi ölen annenin hukuk mücadelesi dünya basınında36 izlenme
İBB’nin ‘fesih’ kararı gözleri o yurtlara çevirdi: KYK’dan da destek alıyorlarmış!74 izlenme
Rusya'nın ihracata kısıtlama kararı tetikledi! Buğday fiyatları uçuyor
SGK uzmanı İsa Karakaş milyonlarca emekliye kara haberi verdi: "Keşke bu sene seçim olsaydı"
Rabia Naz’ın ölümünün şüphelisi, İstanbul’da AKP'nin seçim çalışmasında!
65 yaş üstüne kötü haber: Artık bedava binemeyecekler