CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj çalışmalarla ilgili AKP'nin hiç dillendirmediği detaya dikkat çekti.

GKRY'nin Doğu Akdeniz'de 19 Ocak 2025 tarihinden beri tek taraflı olarak ilan ettiği Navtex ile 105 gündür 5 numaralı parselde petrol ve doğal gaz sondajı yaptığını belirten Yavuzyılmaz, söz konusu sondajın üst kısmının Türkiye'nin kıta sahanlığında bulunan 5'nci parselin içinde yer aldığını söyledi.
Yavuzyılmaz, GKRY'nin kendi kıta sahanlığı içinde yer aldığı iddia ettiği alt kısımdaki sondajları sürdürdüğünü vurgulayarak, "Ancak GKRY, çalışma yapılan sahada Türkiye'ye ait kısmın deniz tabanının altındaki petrol ve doğal gazı da çekmiş olacak" dedi.

CHP'li Yavuzyılmaz, açıklamasının devamında şunları söyledi:
"105 gündür bu sondajı American Exxonmobil ve Katar enerji şirketi, Volaris 9 adlı gemi ile yaparken, tüm bunlar yaşanırken, AK Parti'den çıt yok. AK Parti, 5'nci parselin Türkiye'nin kıta sahanlığındaki kısmına sondaj veya sismik gemilerimizden birini bile göndermiyor. Kendi ülkesinin gençlerine karşı aslan kesilen AK Parti'li yetkiler, söz konusu ABD veya Katar olunca süt dökmüş kediye dönüyor. İvedilikle 5'nci parselin Türkiye'ye ait olan kısmına gemi gönderilmesi ve sondaj çalışması yapmak suretiyle bu parsele bayrağımızın dikilmesi şarttır."

Adana'da okul bahçesinde gerici etkinlik- İlkokul öğrencilerine ilahi söylettiler385 izlenme
Niye vergi ödemiyosun. Niye Şirketini Vergi Cennetlerinde Kuruyorsun?116 izlenme
Lüksün gölgesinde şeriat çağrısı yaptılar34 izlenme
Mansur Yavaş'tan 'sosyal devlet' dersi! "Faturaları biz ödeyeceğiz"91 izlenme
Tiryakileri üzecek haber: Çaya ve şekere bir zam daha!26 izlenme
Beslenme çantası yüzde 102 zamlı28 izlenme
Türklerin altın merakı Almanları zengin ediyor! Böreğin altında çaydanlığın içinde saklıyorlar!56 izlenme
Show TV'de Okan Buruk depremi! Ela Rümeysa Cebeci iddiası ortalığı karıştırdı: TMSF'den jet Sevilay Yılman kararı17 izlenme