Sağlık Bakanlığı, salgında hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarına ek ödeme için yeni bir düzenleme yaptı. Ancak bu düzenleme ile hayat kurtaran doktorlara sadece yüzde 16 ila yüzde 50 oranında ek ödeme verilirken, hastanelerde ölü yıkayan ve son yolculuğuna uğurlayan din görevlilerine yapılacak ek ödeme yüzde 100 olarak belirlendi.
Asistan, eğitim görevlisi, uzman, doçent ve profesörlerin zam oranı da yüzde 50'yi geçmedi. Eczacı, teknik hizmetler asistanı ve öğretim görevlilerine yüzde 1589 ek ödeme verildi. Yüzde 100'lük ek ödemenin sadece din görevlilerine verilmesi sağlık çalışanları arasında tepkiye yol açtı.
Düzenlemeye, ‘Doktor olacağımıza imam olsak daha değerliydik' tepkisi gösteren hekimler, insanların hayatını kurtarmak için gecesini gündüzüne katan sağlık personeli yerine en büyük ödemenin imamlara yapılmasına, anlam veremediklerini söylediler. Düzenlemeyi eleştiren CHP'li Fikret Şahin, “Bakanlığın sağlık çalışanlarına karşı bakış açısının ne kadar çarpık olduğunu bu genelgeyle bir kez daha gördük” dedi.
MemurSen'e bağlı SağlıkSen, ek ödeme düzenlemesine tepki gösterdi. Sağlık Sen üyeleri tepkilerini ‘'Dua okuyor yüzde 100 performans alıyor. Sahada çalışan sağlık çalışanına saygısızlık. İmam nasıl bir riskle karşı karşıya ki yüzde 100 tavan. Rezillik gerçekten, yoğun bakımda çalışan insanlara hakaret resmen. Birer düdük dağıtalım üyelerimize, öttüre öttüre gezelim hastanelerde. Yasa ölçüsünde meydanlara inelim artık yetti artık' diyerek dile getirdiler.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/doktorlarayuzde16imamayuzde100zam6055094/
Seçil Erzan’dan duruşma öncesi 27 sayfalık mektup: Arda Turan’a şok suçlama32 izlenme
Berat Albayrak hakkında suç duyurusu!386 izlenme
İvana Sert, Tuğçe Kazaz’ın koltuğuna göz dikti 'Erdoğan dünyanın en iyi lideri''205 izlenme
Aydınlatma gideri kara delik oldu23 izlenme
İBB öğrenci yurdunu TÜGVA'dan aldı, üniversiteye verdi!79 izlenme
TRAC Başkanı Aziz Şasa açıkladı: Telsizi olan herkes bu eylemi yapabilir89 izlenme
'Özgürlük'te yine sınıfta kaldık! Türkiye, dünyanın son 10 yılda en çok gerileyen ülkelerden biri26 izlenme
Alkollü içki fiyatlarında son 10 yılda rekor artış!39 izlenme