İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi hakemli bir dergide makaleleri yayınlanan doktorları hedef aldı.
"Biri bu doktorları durdursun: 1516 yaşlarındaki çocukların cinsiyetini değiştiriyorlar" başlığıyla haber yapan yandaş gazete, doktorların fotoğraflarını da yayınladı. Söz konusu duruma İstanbul Tabip Odası’ndan tepki geldi.
İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Hakemli uluslararası bir dergide yayınlanan makaleleri nedeniyle meslektaşlarımız Yeni Şafak gazetesi tarafından yine hedef gösterildi. Bilimsel yazılara bilimsel yanıtlar verilir. Herhangi bir bilimsel itirazın olmadığı, etik kurul onayı alınarak yapılan bu bilimsel yayını, toplumda infial yaratmaya çalışan bir dille magazin malzemesi haline getirmeye hiçbir meslektaşımızın ve yayın organının hakkı yoktur. Bu örgütlü saldırı karşısında meslektaşlarımızın yanındayız” denildi.
Yeni Şafak gazetesinin hedef gösterdiği İstanbul Üniversitesinden de (İ.Ü.) iddialara yanıt geldi. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, İstanbul Tıp Fakültesi hastanesinde 2017’den beri kapsamlı bir kurul bulunduğu bilgisini verdi.
Bu kurulda, psikiyatrist, çocuk ve erişkin endokrinoloji, üroloji, adli tıp, kadın doğum uzmanları yer aldığına işaret eden Prof. Dr. Tükek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Birçok hastaneden yönlendirilen hastalar bu kurulda değerlendirildikten ve aile onamı alındıktan sonra tamamen yasal ve tıbbi gerekçelere dayandırılarak tedavi uygulanmaktadır. Bu işlemler cinsiyet değişimi değil, 18 yaşına kadar ara dönem hazırlık dönemi işlemleri olmaktadır. Sonuç olarak birçok üniversite hastanesinde olduğu gibi tıbbi gerekçelerle, kurul kararı ile yasal tedavi süreçleri uygulanmaktadır. Ülkemizde bu işi bilimsel platformda yapan kurulları hedef göstermek, onları değersizleştirmek merdiven altında bu işi etik dışı yapanlara prim sağlayacaktır. Cinsiyet hoşnutsuzluğu maalesef bazı ailelerin çok sorun yaşadığı bir konudur. Ve bunun çözüm yeri bilimsel kurullardır.”
Söz konusu durum ile ilgili İstanbul Üniversitesi ile üniversitenin Tıp Etik Kurulu görevlileri hakkında Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kürşat Mican, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
halktv.com.tr
Bahçeli'nin Mansur Yavaş açıklamasına YENİ Parti'den ilk tepki16 izlenme
Cem Küçük İBB iddianamesiyle ilgili yalan söylediğini itiraf etti! "Arada insan yalan... Şey ağzından bir şey kaçırabilir"23 izlenme
Bu haberden utanacak kimse var mı? Askıda ekmek askıda yemekten sonra şimdi de askıda kırtasiye30 izlenme
Kadınlar için verilmeyen koruma kararı Rektör Naci İnci için verildi!58 izlenme
Atatürk’e saldırıya bir tepki de ADD Başkanı’ndan: "Bunlar Batı emperyalizminin etki ajanı"39 izlenme
Adrese teslim ihale! 3050 TL veren oldu, 800 lira veren kazandı!116 izlenme
YHT ihalesinde akılları karıştıran gerekçe: Kredi bulmak doğal afet gibi istisna sayıldı!79 izlenme
MÜSİAD Başkanı'nın önerdiği asgari ücret tepki çekti42 izlenme
“Katliam yasası” TBMM Genel Kurulu’nda: CHP’li Emir "Elleriniz kandan kurtulmuyor"
Yoksul kesesinden şatafata milyarlar: Harcama 3 milyar liraya dayandı
HÜDA-PAR, Diyarbakır'daki baskınları 'haklı' buldu, AKP'yi hedef aldı
CHP’li Mahmut Tanal AKP’li belediyenin usulsüzlüğünü böyle duyurdu: "Günlerdir Urfa’daki kayırmacılığı, torpili, liyakatsizliği eleştiriyoruz. Uyan Urfa’m!”