Uzun süredir 18'e yakın seyrini sürdüren dolar/TL'de enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yılın zirvesine ulaşıldı.
Dün artan jeopolitik risklerle yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0.2 artışla 17.9457'den tamamlamış ve bugün güne 17.4490'dan güne başlamıştı.
ENAG ve TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından yükseliş eğiliminde hareket eden paritede enflasyon verileri öncesi saat 09.55'te 17.95 seviyesinde hareket ediyordu.
Gün içerisinde uzun süre 17.95 seviyesinde hareket eden dolar 17.13'te yılın zirvesi olan 18.0522'ye ani bir sıçrama yaptı.
Dolar/TL şu dakikalarda 17.98 seviyesinde seyrediyor.
Her ayın 3'ünde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından paylaşılan enflasyon verileri yurttaşlar tarafından merakla bekleniyordu. Her ay açıklanan verilerde yeni bir enflasyon rekorunun kaydedilmesinin yanında TÜİK ve ENAG tarafından paylaşılan verilerdeki büyük makas dikkat çekiyor.
Bugün açıklanan temmuz ayı enflasyon verilerinde de iki kurum arasındaki fark daha da dikkat çekici boyuta ulaştı.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 79.60, aylık yüzde 2.37 arttı.
Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ise yıllık yüzde 144.61, aylık yüzde 5.17 arttı.
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), tarafından açıklanan verilere göre yıllık enflasyon yüzde 176.04 oldu. Temmuz ayındaki tüketici fiyat endeksi ise yüzde 5.03 arttı. Yılın başından itibaren enflasyon artışı ise yüzde 80.35 olarak gerçekleşti.
Cumhuriyet
“6 aydır ev kirası ödeyemiyorum” diyen vatandaşa sırtlarını döndüler! Bakın imam ne için para istedi?138 izlenme
İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan adli kontrolle serbest bırakıldı35 izlenme
Çankaya’da okullara ‘seçime hazırlanın’ bildirisi! 3 gün süre verildi!75 izlenme
Washington Post: "Türkiye'deki protestolar gençlik içinde uyanış başlattı"27 izlenme
İsmail Saymaz canlı yayında Hilal Kaplan'ı rezil etti! 'Taraf gazetesinin tetikçisi! F.Gülen için şiir yazmış bir kadın! Utanmadan şimdi o geçmişini sileceğini zannediyor!'128 izlenme
Fahrettin Altun'un çöküşü böyle başlamış: ‘Sen çık Fahrettin…’82 izlenme
IŞİD'li kadının 'Türkiye de adil yargılanacağına inanıyor musun' sorusuna cevabı 'Mahkemenin durumuna bağlı, buradan giden bir çok kişi dışarıda geziyor !'281 izlenme
Borçları ödeyemeyen İYİ Partili belediyeden işçilere ücretsiz izin72 izlenme
Merdan Yanardağ: Bu milletin, Amerikancı AKP ile ortak bir milli çıkarı yoktur
İBB'den 80 bin eve kira desteği: Şartlar belli oldu
Kasaplar Odası Başkanı etin fiyatının yeni yılda ne olacağını açıkladı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Göreceksiniz hep birlikte onları Türkiye'nin tarihinden silip evlerine yollayacağız"