İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan "diploma soruşturması" kapsamında İstanbul Üniversitesi tarafından diploması iptal edilenler, ifadeye çağrıldı.
Ekol TV Muhabiri Dilek Yaman Demir'in aktardığı biglilere göre, İstanbul Üniversitesi'nin savcılığa sunduğu diploması iptal edilenler listesindeki 28 kişi ifade verecek. İfadeye çağrılanlar arasında Silivri'de tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da var.
İlerleyen günlerde bütün şüpheliler savcı karşısına çıkarak ifade verecek.
Savcılık dosyasına İstanbul Üniversitesi tarafından hazrılanan 57 kişilik bir liste de sunuldu. Listede o dönem İmamoğlu ile birlikte mezun olanların isimleri yer aldı.
Listedeki 28 kişi hakkında; diploma notunun yetmediği, mezuniyet için gerekli ders notunu karşılamadığı halde mezun oldukları ve usulsüz geçiş yaptıkları iddiaları yer aldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatmıştı.
Soruşturma kapsamında 5 Mart’ta İmamoğlu’nun ifadesi alınmıştı.
İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu ile 27 kişinin diplomasının iptaline karar vermişti.
İmamoğlu'nun taksi projesine taksicilerden destek!49 izlenme
Türkiye BAE’den Sedat Peker’in iadesini istedi!44 izlenme
Konya’daki çöken binaya ilişkin flaş detaylar: Zemin kattaki balık restoranın büyük hatası ortaya çıktı12 izlenme
PTT hakkında şok iddia! "Birbirlerini kovup tazminat aldılar!"39 izlenme
Eşsiz gösterinin kokpit içi görüntüleri! Türk Yıldızları 100.Yılda böyle uçtu30 izlenme
Kızılay yöneticisi, Kılıçdaroğlu için oy isteyen Saadet Partili kadına nefret kustu! "Allah seni ve senin gibileri helak etsin"52 izlenme
AB ülkelerine en çok iltica başvurusu yapan ülkelerin sıralamasında, Türkiye’nin yerinin yıllar içindeki değişimi24 izlenme
Bankalar müşterilerine tek tek mesaj atmaya başladı! Kredi kartı faizleri gördünüz mü?23 izlenme