İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'de yaşanan iklim krizine rağmen iktidarın uyguladığı politikalara dikkat çekti.
İmamoğlu, Sazlıdere Barajı'nın içme suyu statüsünün kaldırıldığını ve baraj çevresine 17 Haziran’dan bu yana 8 ihalede 8133 konut yapılacağının ilan edildiğini söyledi. Son ihalenin 'Türkiye şehitlerine ağlarken yapıldığını söyleyen İmamoğlu'nun paylaşımının tamamı şu şekilde:
"Türkiye’nin dört bir yanındaki orman yangınları ciğerlerimizi yaktı. Binlerce hektar orman, içinde yaşayan canlılarla birlikte yok oldu. Yaşananlar elbette bir tesadüf değil. Hepsi iklim krizinin, doğaya yapılan hoyrat müdahalenin ve en kötüsü bu ekolojik değişimi anlayamayan liyakatsiz yönetimin sonucu.
Göller kuruyor, şehirler susuzlukla karşı karşıya kalıyor, ormanlarımız yanıyor. Ama ne yazık ki İstanbul’a hâlâ bilimden, doğadan, insandan uzak, sadece rant odaklı bir proje dayatılıyor: Beton Kanal! Rant gözleri öyle kör etmiş ki; 136 milyon metrekare tarım ve orman arazisinin yok olması göze alınabiliyor.
Bir avuç insan için mülkiyet hakkı, tapu hakkı yok sayılabiliyor. 1,5 milyon İstanbullunun içme suyu kaynağı Sazlıdere Barajı bile bir gecede gözden çıkarıldı. Sadece bir imzayla, barajın içme suyu statüsü kaldırıldı.
Barajın çevresinde, 17 Haziran’dan bu yana 8 ihalede 8133 konut yapılacağı ilan edildi. Hem de son ihale Türkiye şehitlerine ağlarken yapıldı. Neden mi? Kim olduğu bile bilinmeyen bazı yabancı yatırımcılar ve Türkiye’deki bir avuç rantçı daha çok kazansın diye.
İktidar rant uğruna, İstanbul’un su kaynaklarını, ormanlarını, toprağını ve geleceğini feda ediyor. Ama biz Beton Kanal’ın karşısında kaya gibi duracağız. Çünkü bugün susarsak, yarın su bulamayacağız, yaşayamayacağız."
Sedat Peker'in iddialarının ardından flaş görevden alma!152 izlenme
Kanun tanımadılar: Eski bakan Pekdemirli BİM'in yönetim kuruluna atandı38 izlenme
Afganistan, "gerekli tedbirleri alın" diyerek Türkiye'yi fırçaladı!109 izlenme
Rezalet ! Bartın'da İmam Hatip Lisesi'ne Atatürk diye bu posteri astılar !6133 izlenme
Erdoğan'a yakın isimden ilginç çıkış: Günü gelince Erdoğan'ı yalnız bırakacaklar85 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Erdoğan parlamentoyu feshedecek, erken seçim yapacak"54 izlenme
Sedat Peker ve eşinin mal varlıklarına tedbir konulması talebi67 izlenme
AKP'li vekil adayından seçmene tehdit 'Yanımızda olmayanların hesabı 25 Haziran'da kesilecek !'728 izlenme
Gündemi sarsacak iddia! 'AKP'li milletvekilleri Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı'yı ziyaret mi ediyor?'
Yavuz Bingöl'ün özgürlük anlayışı! 'Yurt dışına gidin, orada yere tüküremezseniz, burada tükürüyorsunuz!'
Mikrofon uzatılan teyze iktidara eğitim dersi verdi! 'Akşamları ona online ders aldırıyorum niye? Çünkü müfredatta sorulan sorularla LGS'de veya üniversite sınavlarında çıkan sorular tamamen farklı'
1. Dünya Savaşı askerlerinin mektupları, 100 yıl sonra kıyıda bulundu