CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Karabat elektriğe yüzde yüz zammın yolda olduğunu iddia etti.
Karabat; “Enerji sektöründeki yanlış özelleştirmeler ve tamamen dövize endeksli finans sistemi Türkiye’yi dünyanın en pahalı elektriğini tüketen ülkeler arasına soktu. Kamunun rezervleri boş olduğundan şimdi AKP Hükümeti mecbur bir şekilde %100 zam yapacak.” dedi..
CHP’li Karabat'ın paylaşımları şöyle:
ELEKTRİĞE %100 ZAM YOLDA!
"1) Benzine yılbaşından bu yana yapılan 18’inci zamla birlikte litre fiyatı 24 TL’ye çıkacak. Devletin vatandaşını koruyacak gücü maalesef kalmamıştır. Enerji maliyetleri doğrudan yansıtılıyor. Ama en büyük zam elektriğe gelecek.
2) Mesken düşük kademe vergi dahil kilovatsaat (kWh) başına 1,26 TL’ye satılıyor. Yüksek tüketim bedeli 1,89 TL. Ancak bir kWh elektriğin üretim maliyeti 2,7 TL’ye kadar çıkmış durumda. Sanayi ve ticarethane aboneleri de kWh başına 2,74 TL ödüyor.
3) Dolayısıyla mesken elektriğinin sanayi ve ticarethane aboneleri tarafından sübvanse edilmesi de artık söz konusu değil. Enerji üretiminin yaklaşık %85’ini özel sektör yaptığı için, bunların da en az %70 oranında döviz borçlusu olduğundan zam kaçınılmaz!
4) Enerji sektöründeki yanlış özelleştirmeler ve tamamen dövize endeksli finans sistemi Türkiye’yi dünyanın en pahalı elektriğini tüketen ülkeler arasına soktu. Kamunun rezervleri boş olduğundan şimdi AKP Hükümeti mecbur bir şekilde %100 zam yapacak.
5) Dolar kuru, petroldoğalgaz fiyatları ile elektrik üretim maliyetleri arttıkça, AKP kasada 5 kuruş para bırakmadığı için bunların faturasını halka kesecek. AKP’nin bunu çözecek kabiliyeti de kalmamıştır.
6) AKP eğer elektrik zammını memura ve emekliye daha fazla enflasyon farkı vermemek için temmuz ayına bırakırsa, bu zammın oranı %100 değil, %150 dahi olabilir. Buradan tüm vatandaşlarımızı ve yatırımcılarımızı uyarmış olayım."
Yeniçağ
Yurt dışında eve 2.6 milyar dolar gitti7 izlenme
Atatürk'ün emaneti Savarona Yatı İstanbul Boğazı'nı selamlayacak12 izlenme
Tamer Karadağlı’yı eleştiren oyuncu sorguya çekildi!23 izlenme
DSP 'İmamoğlu'nu destekleyemeyeceğiz' dedi, o isimden flaş iddia geldi!95 izlenme
MHP kulisinden flaş iddia! Arınç uyardı, Soylu doğruladı, Erdoğan Albayrak'ın istifasını istedi70 izlenme
Asgari ücrete 300 lira zam yapılırken Erdoğan ve vekiller ne kadar zam alacak?75 izlenme
Görevden alınan Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan tutuklandı5 izlenme
AKP'nin kazandığı ilde nüfusun yüzde 14'ü 'sosyal yardım' başvurusunda bulundu!69 izlenme