Elektrik sayacı değil mutfak enflasyonu! Ödediğiniz paranın farkına inanamayacaksınız

63 izlenme 08 Mayıs 2024
Reklamlar

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin gıda fiyatlarından faydalanılarak oluşturulan video grafik mutfakta hissedilen enflasyonu ortaya koydu.



TÜİK'in Haziran 2022'de enflasyona esas madde fiyat listesini açıklamıyor. Ancak Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını her ay kayıt altında tutuyor. İktisatçı İnan Mutlu'nun Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin verilerinden faydalanarak hazırladığı video grafik mutfaktaki yangını ortaya koydu.

Kuzu eti, dana eti, zeytinyağı, tavuk eti, kuru fasulye, nohut, pirinç, domates, patates, ve soğan fiyatlarının Nisan 2018'den Nisan 2024e kadarki fiyatları kıyaslandı.

Nisan 2018'de 62 lira olan 1 kg kuzu etinin, Nisan 2019'da 68 lira, Nisan 2020'de 71 lira, Nisan 2021'de 88 lira, Nisan 2022'de 187 lira, Nisan 2023'te 2069, Nisan 2024'te 702 lira olduğu görüldü.

Odatv.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Biberin fiyatı fırladı! Kimse yanına yaklaşamıyor Seçim gecesi yaşanan çok ilginç bir olay İrfan Değirmenci'nin kamerasında ! Dilan Polat'tan sonra Aymira Koçaklı da hakarete başladı: “Kudurmuş köpekler, kudurun. Siz kudurdukça ben yükseliyorum” Cezaevindeki mafya üyesi anlattı: "Mermi kaynağımız bazı polisler ama en çok hâkimlere para yediririz"