Makina Mühendisleri Odası, döviz kuru artışları sebebiyle elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yeni zamlar yapılmasının gündeme geleceğini belirtti.
Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası, döviz kuru artışları sebebiyle elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yeni zamlar yapılmasının gündeme geleceğini belirtti.
Makina Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan raporda, 1 Ağustos zamlarına kadar; elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerine kamu eliyle yapılan toptan satışlarda uygulanan fiyat indirimleri ile hem özel sektöre destek sunulduğunu hem de dönemsel fiyat artışlarının önüne geçildiğini söylüyor.
Son açıklanan tarife ile toptan satış tarifeleri de dâhil olmak üzere tüm tüketici grupları için zam yapıldı.
Rapora göre son tarifeyle yapılan yaklaşık yüzde 22 zam ile zamlara göre 4 kişilik bir ailenin aylık elektrik faturası 21,00 TL’lik artışla 115,6 TL’ye yükseldi.
Bir hanenin ortalama aylık doğal gaz faturası ise 120,61 TL oldu. Özetle bir ailenin aylık doğal gaz ve elektrik faturası asgari 235 TL’ye ulaştı.
http://gazetemanifesto.com/2018/elektrikvedogalgazayenizamlargelebilir198035/
Yılmaz Tunç'tan 'Erdoğan'ı protesto edenlere işkence' iddialarına açıklama19 izlenme
Kızılay'dan bir skandal daha: Cihatçıların üssü İdlib'e çadır ve yardım göndermek için Hatay'da 2 yıl önce lojistik deposu kurduğu ortaya çıktı!30 izlenme
Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ta: "Bu kadar insanın kanı yerde kalmamalı"31 izlenme
CHP’li belediyelere borç kıskacının perde arkası: Sayıştay defalarca AKP'li belediyeleri uyarmış, AKP izlemiş!13 izlenme
Narin cinayetinde flaş gözaltı dalgası: Anne, baba ve kardeşler dahil 21 kişi gözaltına alındı!31 izlenme
Medine örneği Berna Laçin'in başını ağrıttı!244 izlenme
Çalışma yaşamı uzmanı AKP’nin emeklilere promosyon oyununun arka planını anlattı: "Bu mu müjde?"27 izlenme
Maarif Vakfı’nın yöneticileri de çifte maaşa kavuştu!50 izlenme
1.4 milyon TL elektrik, 1.6 milyon TL doğalgaz faturası geldi! LÖSEV’den fatura isyanı: Çocukları öldürecek misiniz?
'Rabbimin izniyle analarını belleyeceğiz' diyen MHP’li Nihat Atlı’nın Kozan'daki başkanlığı düşürüldü!
CHP'li milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde telefonu çekiçle kırmasına Meclis Başkanı Şentop'tan tepki: Kürsüdeki hasar tazmin edilecek
İstanbul Bahçelievler'de Diyanet Başkanlığı'na bağlı erkek yatılı kuran kursunda 24 çocuğa istismar!