SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, 2026 yılının ilk 6 ayı için yüzde 12,19 oranında maaş zammı aldı. En düşük emekli aylığı ise yapılan yasal düzenlemeyle yüzde 18,4 artışla 16 bin 881 liradan 20 bin liraya yükseltildi. Maaş artışlarının ardından şimdi de milyonlarca emekli, Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.
Halen 4 bin lira olarak ödenen emekli bayram ikramiyeleri için Ankara’da çeşitli artış senaryoları gündeme gelmiş durumda. Ekonomi yönetiminin bütçe dengeleri doğrultusunda değerlendirme yaptığı belirtilirken, resmi bir çalışma henüz açıklanmış değil.
SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş, emekli ikramiyelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karakaş, ikramiyelerin doğrudan Hazine kaynaklarından karşılandığını hatırlatarak, bu nedenle karar sürecinde ekonomi yönetiminin belirleyici olduğunu ifade etti.
Karakaş’ın aktardığı bilgilere göre, kulislerde en çok yüzde 25 ile yüzde 50 arasında artış formülleri dile getiriliyor. Yaklaşık 17 milyona yakın emekli ve hak sahibini ilgilendiren düzenlemede, yüzde 25’lik artış yapılması halinde ikramiyenin 5 bin liraya çıkabileceği konuşuluyor.
Ramazan Bayramı’nda ikramiyenin 5 bin lira seviyesine yükseltilmesi, Kurban Bayramı’nda ise 6 bin liraya çıkarılması ihtimali değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çerçevede ikramiyeleri 5 bin 500 ile 6 bin lira aralığına yükseltebileceği konuşuluyor.
Biz umut tüccarlığı yapmıyoruz. Kimseyi kandırmaya gerek yok. 1 maaş diyenler var. Böyle bir şey söz konusu değil. 5-6 bin lira arasında olması bekleniyor.
Sözcü
Aşı onayından sonra bir müjde de Uğur Şahin’den: Tek dozu görüşeceğiz89 izlenme
"Pambıkören seni vallahi mahvedeceğim" demişti, Sedat Peker'in 'OYAK' iddiaları yargıya taşındı!44 izlenme
10 Kasım'da bir poster skandalı daha: AKP binasında Erdoğan'a yer var, Atatürk'e yok!21 izlenme
Yılbaşında iğneden ipliğe yüzde 9,11’lik zam yağacak!74 izlenme
Gezi iddianamesinde 16 isme müebbet isteyen savcının şahitleri FETÖ’cü çıktı!74 izlenme
Esenyurt saldırganı böyle yakalandı…”Peynir-ekmek” detayı106 izlenme
Erdoğan '1 sene' demişti: 2011'de temeli atılan barajın projesi 2019'da çizilmiş!83 izlenme
İthal ette 'deli dana' skandalı!152 izlenme
Geçersiz oylar ortaya çıktı!
Bozkurt'taki feleaketin canlı tanığı anlatıyor! 'Biz kendi elimizle cenazeleri çıkardık burada kaç tane. Bir ara ceset torbalarının bittiğini gördüm, çöp torbaları götürdüler!'
Seçimden sonra evi yıkılan teyze: “Tayyip’e oy verdik, kazandırdık, iki gün sonra evlerimizi yıktırdı”
THY'deki kadrolaşmayı ortaya çıkaran taziye ilanı!