Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyonunu dün sabah 10:00'da açıkladı. TÜİK'in açıkladığı veriye göre, memur ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 16,48, SSK ve BağKur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 15,40 oldu. Erdoğan dün zam oranını yüzde 25'e çıkaracaklarını söylemişti. Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında zam oranını yine yükseltti ve yüzde 30 olacağını açıkladı.
"MAAŞLARA YÜZDE 250 DE ZAM YAPSALAR HAYATI UCUZLATMAYACAK"
Usta gazeteci ve KRT TV programcısı Zafer Arapkirli, Erdoğan'ın "zamma zam" yapmasını ve maaş artışını değerlendirdi. Arapkirli, "ÜCRETLERE ZAMLA HAYAT UCUZLAMAZ" başlığı ile yaptığı açıklamada, "Sevgili emekçi kardeşim, emekli kardeşim. Ücretlere, maaşlara yüzde 25 değil, yüzde 250 de zam yapsalar, bunlar hayatı ucuzlatmayacak, yaşamını kolaylaştırmayacak. Zamları yani pahalılığı daha da azdıracak." ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM BASKILARDAN ARINDILMIŞ SAĞLIKLI BİR EKONOMİK DÜZEN"
Ekonominin düzelmesi için reçeteyi veren Arapkirli, "Cebine giren (mikroskobik) ilave para ile kaç gün kaç hafta idare edebileceksin? Sen de bilmiyorsun. Çözüm, enflasyonist baskılardan arındırılmış sağlıklı bir ekonomik düzen. O baskı, ücret artışları ile körüklenecek. Bunu bil. Sevindirik olma." dedi.

"HÜÜÜP DİYE EMİLECEK BOŞUNA SEVİNME"
Arapkirli, "İşçinin, memurun, emeklinin göreceği üç beş kuruş ilave para, kapıdan çıktığı anda piyasanın aç gözlü mal ve hizmet satıcıları (en başta da devlet) tarafından "hüüüp" diye emilecek ve yine sermaye kesiminin ceplerine akıtılacak. Boşuna sevinme." diye yazdı.

"HEVESLENME, YİNE ÜTÜLDÜN"
Arapkirli tweet serisini şöyle sonlandırdı:
Çözüm, seçim dönemlerinde, "Padişahın tahtırevanın penceresinden fırlattığı bahşişulufesadaka" türü 5+5+5 artışlarda değil, ekonominin rayına oturtulmasındadır. Bu "makyaj" artışlar seni kandırmasın. Heveslenme. Yine ütüldün.

KRT
İBB'nin kaçak Suudi şirketi yıkmasına valilik kalkan oldu, yıkım böyle engellendi32 izlenme
Bomba iddia: AKP, kazdığı çukura düşebilir!3226 izlenme
İlk kez duyacaksınız: Atatürk’ün kendi sesinden Gençliğe Hitabe45 izlenme
Polis, Cem Garipoğlu’nun mezarında güvenlik amacıyla nöbet tutuyor31 izlenme
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya rakamları açıkladı: Kaç Suriyeli ülkesine döndü?31 izlenme
Açıklama geldi: 3 ay peş peşe sadece ‘asgari ödeme’ yapanın kartı kullanıma kapanacak mı?32 izlenme
Okul fobisi nedir? Okula gitmek istemeyen bir çocuğa nasıl davranılmalı? okul fobisi nasıl yenilir?26 izlenme
Bu anket başka anket: Her iki kişiden biri aynı şeyi söyledi38 izlenme