Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz vatandaşların belini bükerken, sefalet ücretine mahkum edilen emekliler ise adete hayatta kalma mücadelesi veriyor. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde emekliler, hayat pahalılığı sebebiyle geçinemediklerini belirterek isyan etti. Bir yurttaş, "Etin tadını unuttuk" derken, bir başka yurttaş ise "Pazara çıksınlar da bir pazardan yapsınlar bu enflasyon hesabını" dedi.
Emekli Muammer Güven şunları söyledi:
"25 sene esnaf olarak Bağ-Kur'u olarak prim yatırdım. Emekliler arasındaki haksızlığı dile getirmek istiyorum. Benim 9 bin günüm var. Arkadaş çiftçi Bağ- Kur'undan 3 bin 600 gün yatırmış, yarısı. O adam 3 bin 600 günden 12 bin 500 lira alıyor ben 25 sene yatırmışım 9 bin günüm var ben de 14 bin lira alıyorum. Bir emekli olarak ben 25 sene prim yatırayım bu 14 bin lirayla nasıl geçineceğim? Şimdi bu 14 bin lirayla telefonmuş, elektrikmiş, doğal gazmış, suymuş faturaları ödedikten sonra zaten bir şey kalmıyor. Bununla ben et mi alayım, pazara mı gideyim? Bir üzümün kilosu 70 lira, domates 50 lira, salatalık 50 lira. Canımın istediğini pazardan alıp yiyemiyorum. Şu ana kadar üzüm alıp da yiyemedim bir emekli olarak. Et zaten yiyemiyoruz. Ayda bir iki kilo et almak mümkün olmuyor. Etin tadını da unuttuk, meyvenin tadını da unuttuk. Emekliler sürünecek. Emekliler ölümü bekleyecek başka ne yapacak? Bir kahveye gidemezse, bir lokantaya gidemezse, bir gezmeye gidemezse bu emekli ne yapacak?"
Başka bir emekli, "Nereden yetecek? Gelsin pazara da maaşı yetirsin, pazara çıksınlar da bir pazardan yapsınlar bu enflasyon hesabını. On kilogram al bir evin ihtiyacını bir haftalık bin lira. Nereden yetecek bu maaş buraya? Yeter mi yani? Çay içme, çarşıda yemek yeme, evde zor zekat kendini geçindireceksin. Yapacak bir şey yok" dedi.
Başka bir emekli ise "İşte gördüğünüz gibi pazardayız fakat pazar çok pahalı. Maalesef çok şey alamıyoruz. Birkaç parça bir şey aldım gideceğim şimdi eve. Maaşım eskiye göre çok düştü, yetmiyor. Alım gücü düştü maaş eridi yani, maaş eridi maalesef eridi" diye konuştu.
Tele1
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun: "Emekliye bir zam daha gelecek. Belki 11 bin, 12 bin belki daha üstünde bir rakamın açıklanacağını düşünüyorum"
Motorine yine zam geliyor!
'Sansür yasası'nın 29. maddesi ne anlama geliyor? Retweet ya da yorum da suç sayılabilir!
İYİ Parti'li Turhan Çömez: "Erdoğan 2021'de 'ben ekonomistim' demişti. Gübre fiyatı 'ben ekonomistim' dedikten sonra tam 10 kat artmış. Mazot fiyatı 8 kat, kıyma fiyatı 9 kat artmış"
Dolar yükselişte, Türk Lirası günden güne eriyor! İşte piyasalarda son durum
Böcek ailesi soruşturmasında belge skandalı! "Tahtakurusu için ilaçladık" demişlerdi
Saray 'Atatürk ve laiklik' söyleminden rahatsız oldu
AKİT yazarı Dilipak'tan Erdoğan'ı kızdıracak anket değerlendirmesi! "Gidişat iyi değil"
AKP'li Nilgün Ök'ten olay yaratan açıklama! "18 yıl önce araba mı vardı?"
İmamoğlu: "1 milyon özgeçmiş aldık, 19 bin firmayı ağımıza dahil ettik, eğitimler verdik, mülakatlar ayarladık. Sonuç; 200 bin kişiye özel sektörde iş bulduk"