Düşük maaşları ve artan hayat pahalılığı nedeniyle geçim sıkıntısı çeken emekliler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında emeklilerin yaz aylarında ücretsiz kalarak tatil yapabilecekleri açıklamasına tepki gösterdi.
Emekliler ile ilgili destek paketini açıklayan Bakan Işıkhan “Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, 1 aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacaktır. Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabileceklerdir” dedi. Ancak emekliler ‘destek’ paketinin çözüm olmayacağını belirtti.
Bir emekli, “Tatil mi? Biz karnımızı doyuramıyoruz sen tatilden bahsediyorsun. Bakan söylüyor kendi kendine. Bakanın, bir eli yağda bir eli balda. Umrunda mı sanki” dedi.
Emekli bir vatandaş, duruma tepki göstererek şunları söyledi:
“Beni kim götürecek? Benim gibi aç adamı. Ne ile gideyim? Emekliler ne yiyecek? Emekliler otelde yatacak, su içecek. O yok bu yok, emekli bu. Evim kira. Amcamın evinde kalıyorum şimdi 5 bin TL veriyorum. Şimdi kiraya çıksak 10 bin lira. 10 bin TL maaş alıyorum ben. Emekli ne yiyecek orada? Otelde mi yatalım kuru kuruya?”
Başka bir emekli ise şöyle konuştu:
“AKP ve Tayyip Bey’e de üç dönem de oy veriyorum. Ama verdiğime pişman olmaya başladım. Ben şu anda 15 bin TL alıyorum ve şu anda bir ev tuttum yalvararak. Bu hükümet bizi yalvartmaya başladı. 12 bin TL’ye ev tuttum. 15 bin TL maaş alıyorum. Nasıl geçinilecek, ben nasıl tatil yapacağım? Orada ne yiyeceğiz? Hani para?”
Bir vatandaş, “Ben daha Ankara’dan başka bir yere gitmedim. Tatile de gitmeyeceğim. Paramız ancak bize yetiyor. Bedava deseler de para çıkacak bir şekilde” ifadelerini kullandı.
Tele1
Zam sırası o ürüne geldi! Marketler poşet zammı için bastırıyor
CHP'li Bulut: "Narin'i kim, neden katletti hala bilinmiyor"
Son ankette dikkat çeken sonuç: AKP kalelerinde mum gibi eriyor
İsmail Saymaz, AKP'nin Ensar Vakfı skandalını 7 dakikada özetledi ! Mutlaka İzleyin, İzletin !
Turistlere uyarı: Bu ülkelerde hırsızlara dikkat... Türkiye de listede
Dolar fırladı, benzin ve motorine yeni zamlar göründü!
Erdoğan'dan emekli maaşı zammı açıklaması
Erdoğan 92 yaşındaki büyük dedeye elini öptürdü
SGK resmen açıkladı: Yıpranma payı kaldırıldı, yüzlerce mesleğin emeklilik süresi uzayacak
Çiftlik Bank davasında savcı mütaalasını açıkladı: Tosuncuk'a 88 bin yıl hapis talebi
Afgan uyruklu şahıs, Sabancı Öğretmenevi karşısında özçekim yapıyormuş gibi yapıp kadınları kayıt altına alarak sosyal medyada paylaştı
Saray’a ve Meclis’e ‘avans imtiyazı!’
Emekli generalin gündüz yaptığı İdlib uyarısı, aynı gece gerçek oldu!
Resmi Gazete'de yayınlandı: Madeni 5 TL tedavüle çıkıyor