Türk Hava Yolları’nda (THY) huzur hakkını 25 bin TL’den 62 bin TL’ye yükselten kararın bir benzeri, THY Teknik A.Ş.'de alındı. Böylece yönetim kurulu ücretlerine fahiş zam yapıldı.
Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre, THY Teknik A.Ş'nin yönetim kuruluna ödeyeceği ücretlerin belirlendiği Genel Kurul, 28 Temmuz’da toplandı. Toplantıda alınan karar kapsamında yönetim kurulu başkanına ödenen aylık ücret net 55 bin TL, üyelere ödenen aylık ücret ise net 50 bin TL oldu. THY Teknik A.Ş.’de yönetim kurulu ücretlerine bu yıl yüzde 633 oranında zam yapıldı.
ÇİFT MAAŞLI BÜROKRAT
Huzur hakkının 50 bin TL’ye çıkarıldığı toplantıda ayrıca, THY Teknik A.Ş’nin yönetim kurulu üyeleri de seçildi. Kamuda birden fazla görevde bulunan ve "Çoklu görevleri" nedeniyle çifter maaş alan bürokratlardan olan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın THY’deki yönetim kurulu üyeliğine, “devam” denildi. AKP'nin çift maaşlı bürokratlarından Yılmaz, EPDK’deki maaşının yanı sıra THY Teknik A.Ş.'den de aylık net 50 bin TL ücret alacak.
Kamuda birden fazla görevde bulunan ve ‘çoklu görevleri’ nedeniyle çifter maaş alan bürokratlar, tartışma konusu. “Mutlu azınlık” eleştirilerine konu olan nu isimlere yönelik muhalefetin soru önergeleri, “ticari sır” denilerek geri çevriliyor.
Yeniçağ
Moskova'da can kaybı 143'e çıktı, 11 kişi gözaltında42 izlenme
Köylüler Müslüme’nin dedesini anlattı125 izlenme
Yavaş: Bu sabah beni karşılayan koruma 1 saat sonra korona çıktı164 izlenme
AP Raportörü'nden 'siyasi tutuklu' eleştirisi: "Avrupa yolu İHA fabrikalarında değil Silivri'de"27 izlenme
AKP’li vekilin paylaşımı olay oldu: 7 yıl önceden bildi!84 izlenme
Muhafazakâr eğlenceler sınır tanımıyor! İki yeni akım daha: "Altın gününde evin salonunda semazen döndürmek ve okunmuş su yapım kiti"38 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi dezenfektanını 'litresi 83 kuruştan' üretmeye başladı !119 izlenme
Canlı yayında anket açıklaması; 'AKP panik havasında, yüzde 70'i AKP'ye oy vermeyecek!'547 izlenme
'Turpunan şalgamınan devlet idare edilmez' diyen çiftçi Abdullah Ceylan yeniden konuştu: "Bu kadar mahsul ektik. Soğan, patates tarlada kaldı. Devletin buna el atması lazım"
Türkiye Gökçek'in bu savurganlığını konuşacak
Akademisyenden canlı yayında çarpıcı iddia 'Amerikalılar 10 yıl önceden Kanal İstanbul'u biliyordu !'
Mansur Yavaş: Anketleri gördükçe diller kirlenmeye başladı