Günden güne artan hayat pahalılığı çiftçileri isyan etme noktasına getirdi.
CHP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için düzenlenen bir mitingde kürsüye çıkarak "Turpunan şalgamınan devlet idare edilmez" diyen ve bu sözleriyle uzunca bir süre gündemden düşmeyen Yozgatlı çiftçi Abdullah Ceylan da durumu sert biçimde eleştirdi.
Ceylan şunları kayda geçirdi:
- "Çiftçi olarak benim durumum belli, yaşam kötü. Yapacağımız işleri tamamen yapamaz duruma geldik. Bu kadar mahsul ektik. Soğan, patates tarlada kaldı. İşçiyle kavgalı olacağız, bu malı söktürmediğimiz zaman tarlamız da berbat olacak.
- Devletin buna el atması lazım. Tarım Bakanı olsun, Ticaret Bakanı, uluslararası ticaretle uğraşanlar, gemi sahipleri, Avrupa ülkelerine bizim malımızı taşısınlar. Bize onlar mazot versin, biz de mal verelim, bizi desteklesinler.
- Böyle bir şey olmaz. Maliye Bakanı'nın da haberi yok, sanayinin bakanın da haberi yok. Bizim ürettiğimiz mal, millet için üretiyoruz. Bir sefer miting yaptık Yozgat'ta, demek ki hiç kimseye fayda sağlamamış, devleti hiç etkilememiş. Bu adaletsizlik ortadan kalsın."
halktv.com.tr
Kaynak: ANKA
Telefon trafiği dikkat çekti: Hangi ünlü magazinci Muhammed Yakut'tan yardım istedi?
Binlerce çocuğu okul yerine ya tarlaya ya kocaya göndermişler!
Çorum'da 1 kişinin yaşamını yitirdiği, en az 33 kişinin ise yaralandığı patlama anı saniye saniye kameralara yansıdı!
Sınavda 2 defa birinci oldu ataması yapılmadı! Bakanlığa dava açtı
Tutuklanan ROK'a Nagehan Alçı'ya gönderdiği paralar soruldu
Erdoğan 2 gün önce açmıştı! Tren arızalandı insanlar havada asılı kaldı!
AKP'nin asıl hedefi İstanbul
'Yılın ilk çeyreğinde % 4,5 büyüdük' diyen Damat Bakana cevabı vatandaşlar veriyor!
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün "Kılıçdaroğlu ortak aday olursa kimsenin itirazı olmaz" dedi.
Ekonomik sorunlar yaşayan 29 yaşındaki esnaf intihar etti...