Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan’ın tarım yapılması için bağışladığı ancak yıllardır özelleştirme ve inşaat tehdidi altında olan Kadıköy’ün son yeşil alanlarından Erenköy’deki İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yerleşkesinin kaderi belli oldu. İl Müdürlüğü’nün deprem güvenliği bulunmayan 61 yıllık binaları yıkılıp yeniden yapılacak. Ve müdürlük 61 yıldır olduğu gibi faaliyetlerine burada devam edecek. 32 farklı türde 272 adet ağaç da korunacak.
Kadıköy Erenköy’deki 21 bin 440 metrekarelik alana sahip arazinin imar planları, yapı kalitesi kötü durumda olan binalarının yıkılıp yeniden yapılabilmesi için değiştirildi. İmar değişikliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak geçtiğimiz günlerde askıya çıkarıldı.

Plan açıklama raporunda; İl Tarım’ın 1963 yılında burada faaliyetine başladığı, 3 katlı ana hizmet binası, üç adet 2 katlı ek bina, prefabrik ve yığma yapı sistemine ait irili ufaklı binaların bulunduğu anlatıldı.
Kurumun 61 yıldır aynı yerleşkede faaliyetlerini sürdüğü ve binaların riskli yapı sınıfında bulunduğunun tespit edildiği, depreme dayanıklı olmadığı belirtildi.
Deprem riskine karşı binaların yıkılıp yeniden yapılabilmesi için plan değişikliğine ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.
Parselin 20 bin 663 metrekaresi “resmi kurum alanı”, 774 metrekaresi de yol alanı oldu. Bina yüksekliği 6 kata çıkarıldı. Parseldeki 32 farklı türde 272 adet ağacın korunması için plana not da eklendi.

2000’li yıllardan beri inşaat tehdidi altında olan 2014 yılında özelleştirme kapsamına alınarak satışı gündeme gelen arazi, 1500’lü yıllarda Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan tarafından ipekçiliği teşvik için araziye dut fidanları dikilmiş ve bağ çubuğu yetiştirilmek üzere vakfedilmişti. 1927’de Tarım Bakanlığı’na devredilen arazi, Demokrat Parti hükümeti döneminin Tarım Bakanı Nedim Ökmen tarafından Atlı Spor Kulübü ve Manej olarak kullanılmak istenmişti. Adalet Partisi hükümetinde ise dönemin Ulaştırma Bakanı Nahit Menteşe, burada Devlet Demir Yolları sosyal tesisi yapmak istemişti. Arazi, İstanbul Valilerinden Orhan Ergu döneminde Maliye Meslek Lisesi yapılmak istenildi. Turgut Özal ise araziyi Başbakanlığı döneminde Osman Hızlan’ın başkanı olduğu Kadıköy Belediyesi’ne devretmek istemişti.
Nefes
Kuzey Marmara'da 'garanti' tutmadı, fatura yine halka!45 izlenme
Masaya kimseyi oturtmuyorlar: Milli Eğitim'in ballı ihalesini AKP ilçe yöneticisi kaptı!37 izlenme
Aylar önce şikâyetçi sıfatıyla ifade vermişti: Fatih Terim Fonu iddianamesinde Fatih Terim'in adına yer verilmediği ortaya çıktı33 izlenme
Bolu Kartalkaya otel yangını: Cenazeler çıkarılırken kamera kaydının peşine düşmüşler22 izlenme
Kılıçdaroğlu'na türbe çıkışı saldırı girişimi! Mezarlık ziyaretinde de sözlü saldırı olmuştu37 izlenme
Gece Terlemesi Sorununa Dikkat!31 izlenme
İzmir’de vicdanları sızlatan olay: Baba oğul, sopalarla köpeğe saldırdı! Adli kontrolle serbest bırakıldılar...41 izlenme
Motorine büyük zam geldi!35 izlenme
Kanada'dan Türkiye'ye teşekkür! 'Suriyelilere karşı cömertsiniz'
THY’den AKP’li gurbetçilere kıyak: Türkiye’ye indirimli gelecekler!
Dilruba hapiste cihatçı serbest! "Üç ülkenin terör listesinde olan Hakem el Mutayri İstanbul'da iş kurdu Türkçe kitap basıp cihat çağrısı yapıyor!"
İsmail Türüt 'sunucunun izniyle' sahur programında CHP'ye hakaret etti!