Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunan Türk Milleti Sokağı'na Türkiye'nin kurucusu Atatürk'ün adının verilmek istenmesi tartışma yarattı.
Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Lalu Muhammed İkbal, konuya açıklık getirerek, sokağın adının Endonezya hükümeti veya Cakarta bölgesel hükümeti tarafından belirlenmediğini ifade etti.
Sokağa Atatürk adının diplomatik görgü kuralları uyarınca verileceğini belirten büyükelçi, "Sokağın adını daha sonra Türk hükümeti belirleyecek. Bunun için hala resmi teklif bekliyoruz" dedi.
KARAR MÜSLÜMANLARIN TEPKİSİNE NEDEN OLDU
İkbal, Türkiye'nin önereceği her ismin bu ülkenin hükümetinin ve halkının isteğine bağlı olacağını da sözlerine ekledi.
Diğer yandan sözgelimi adım, Müslüman çoğunluğun yaşadığı Endonezya'daki İslamcı tarafların tepkisini çekti.
Ülkenin İslamcı muhalefet partisi, Atatürk'ün laik bir ülke lideri olması gerekçesiyle plana karşı çıktı.
Daha önce Türkiye, Endonezya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin bulunduğu sokağa, Endonezya'nın eski devlet başkanlarından Ahmet Sukarno'nun adını vermeyi kabul etmişti.
Ayşe Ateş’in koruma sayısı yükseltildi!31 izlenme
Yahudi sermayesi kaçıyor mu? Bütün ortaklar hisse satışı için sıraya girdi37 izlenme
CHP Milletvekili Murat Çan'dan şoförlere ehliyet affı talebi28 izlenme
Bakanlıkların 5 yıllık telefon faturası 79 milyon lira!212 izlenme
İBB'den bir ilk! İmamoğlu'ndan tarihi kapak!353 izlenme
İmamoğlu sözünü tuttu, Hacıbektaş’a gidiyor87 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti, Kemerburgaz'da neler oldu? Ziraat Bankası, Demirören ve Kemer Country…87 izlenme
Cengiz İnşaat'ın yeni projesi antik kalıntıların üzerine kuruluyor73 izlenme