Türkiye ağır bir ekonomik tablo ile seçimlere doğru giderken, seçim sonrası iktidar değişse de değişmese de ekonomide yumuşak bir geçiş beklenmiyor. 2023 için uygulanan politikaların maliyetinin büyümede görüleceğini kaydeden ekonomistler, enflasyonun yüzde 3040'ta katılaştığına dikkat çekerek, Türkiye'nin normalleşme sürecinin iki yıl alabileceğini belirtti. Koç Üniversitesi–TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu tarafından düzenlenen “2023 Yılında Türkiye Ekonomisi” toplantısında konuşan TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, enflasyonun kontrol edilemediğini belirterek, “Türkiye'de enflasyon yüzde 40'larda yapışkan kalacak. İktidar değişikliği olsa dahi hiçbir TL varlığın fiyatı gerçeği yansıtmadığı için normalleşmeye doğru giderken çok ciddi fiyat dalgalanmaları görme ihtimalimiz var. Ben en azından bir yılda bir normalleşme kolay, yumuşak bir geçiş beklemiyorum” dedi. Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara ise dünyada Türkiye gibi faizi yanlış bir yere koyup varlık fiyatlarını darmadağın eden başka bir ülke olmadığına dikkat çekti.
BEDELİ ÖDENECEK
Bu yıl Türkiye'nin yüzde 3'ün üzerinde büyümesinin çok zor göründüğüne dikkat çeken Kara, “Tek motorla büyüdüğümüz için büyümede bir yavaşlama olacak. Seçimden sonra kim gelirse gelsin bedelini ödeyecek. Enflasyonu yüzde 3540'larda katılaştıran bir sarmala doğru girdik. Cumhurbaşkanı ve Meclis değişirse büyüme 34 çeyrek yavaşlar ve sonrasında hızlı bir toparlanma olur. 2024 yılında yüzde 1520 aralığında enflasyon olur. Kim gelirse gelsin alışageldiğimiz büyüme oranlarını göremeyeceğiz. 2023 enflasyonunun yüzde 35'lerin altına inmesi çok zor” dedi.

Kurum'dan Erdoğan'ın tepki çeken Hatay sözlerine tam destek: "Yerel yönetimlerin merkezi idareyle uyumlu olması şehre avantaj sağlar"37 izlenme
Gebze'de çocuklarının gözü önünde bir babaya tokat attıktan sonra yakalanıp tutuklanan magandanın tiktok paylaşımları tepki çekti!29 izlenme
Gericilerin istismar oyununa tepki yağıyor ! Bu körpeciklere ‘hilafet çağrısı’ yaptırdılar !274 izlenme
Sedat Peker yine Soylu'ya seslendi: Kokainler kimin?57 izlenme
Vatandaşlar soğuk havada ucuz et kuyruğunda! "Biz emeklilerin bir tek tabut ve mezarı eksik"29 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: İzinsiz yapıdan belgesiz hayvan taşıyana... Cezalar can yakacak!24 izlenme
Son çaresi sosyal medya oldu: Her gece tırlarla getirilen mültecileri ifşa etti!140 izlenme
Ankara'da skandal olay! İsmet Gürdal'ın gazi olduğunu bile bile darp ettiler!60 izlenme
Bilim kurulu üyesi normalleşme tarihini verdi
Bakan Işıkhan 'müjde' olarak açıkladı, beklenen olmadı: AKP'den emeklilere büyük oyun!
Cari açık mayısta 5.9 milyar dolar!
Ünal Karaman'dan Berat Albayrak sorusuna dikkat çeken yanıt: "Berat Albayrak bir gün yanıma oturursa…"