14 Mayıs seçimlerine Genel Başkan Fatih Erbakan'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterip daha sonra Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alan Yeniden Refah Partisi'nde istifa depremi yaşandı. Partinin Samsun İl Başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin de içinde bulunduğu 25 kişi toplu istifa etti.
İSTİFA KARARINI BAŞKAN SOSYAL ÖEDYADAN DUYURDU
İl Başkanı Salih Şahin toplu istifayı sosyal medya hesabından, “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkanımızın sözüyle bir saniyesine hükmedemediğimiz bir dünya için fırıldak olmaya gerek yok. Onurumuzla, doğrularımızla yüzde 7’ye çok yakınken yalanla dolanla olmayacak bir meçhule gidemeyiz, gitmeyeceğiz. Tüm Samsun’lu hemşerilerime ve bizi seven bizim için buraya gelen emek veren imza veren yanımızda olan dostlarımıza duyulur. Hakkınızı helal edin” ifadeleriyle duyurarak bir açıklama paylaştı.
“İTTİFAK SÜRECİ HEVESİMİZİ KAÇIRDI”
Açıklamada, 3 yıldır partisinin İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Şahin, ittifak sürecinin heves ve heyecanlarını kaçırdığını belirtti.
Genel Başkan Erbakan'ın her iki kararı alırken yanlış yönlendirildiğini vurgulayan Salih Şahin, partinin Milli Görüş değerlerinden uzaklaştığını ve istifa talebinde bulunduğunu ancak kabul edilmediğini dile getirdi.
Aday belirleme safasında teşkilat olarak görevlerini yerine getirdiklerini kaydeden İl Başkanı Şahin, şunları söyledi,
*İftira kampanyası, dedikodu kumkuması tekrar gün yüzüne çıktı. Tüm teamülleri yok sayıp geçmiş dönem İl Başkanımız ve MKYK üyemiz Halil İbrahim Demirelli Bey için akla hayale gelmeyecek iftiralarla genel merkezimizin son birkaç saat içinde ablukaya alındığını fark ettik.
*Bu iftiraya önayak olan ismin geçmiş dönem MKYK üyesi olan Mustafa Barutçu olduğuna düşünüyoruz ve biliyoruz. Ve yine bu işin içinde aday adayı olan ve liste pazarlığında ödülünü alan ilçe başkanları olduğunu da biliyoruz.
*Mustafa Bey’in bu davranışlarının geçmiş dönem çalıştığı yapılarda ve partimizin üç yıllık geçmişinde de tebarüz ettiğini biliyor ve anlayabiliyoruz. Fakat bahis olan ilçe başkanlarının yönetimlerinden ve delegelerinden habersiz bu yalan, iftira ve dedikodu kampanyasına katılmalarını anlamak güç.
*Ve hatta bu işin öncüsü olanların da bazı ilçe başkanlarının ismini ve makamını kullanarak habersiz bir şekilde imzalarını kullandığını biliyoruz.
25 KİŞİ İSTİFA ETTİ
Gelinen son noktada niyetler ile söylenenlerin ve icraatların aynı olmadığının anlaşıldığını belirten Şahin, “Milli görüş davasını temsil ettiğini her fırsatta söyleyen sözde dava erlerinin ne kadar dedikodu ve fitne hareket edebileceklerini görmüş bulunmaktayız. İftira, dedikodu ile listeye girenlerin ne bu ülkeye ne bu şehre ne bu teşkilata ne de milli görüş davasına bir hayrı ve katkısı olmayacağı aşikardır. Bu sebepler vechilesiyle görevlerimizden il başkanlığından ve il yönetimimizden 25 arkadaşımızla birlikte istifa ettiğimi Samsun kamuoyuna duyururum” ifadelerini kullandı.
Sözcü
Millet size bakıyor, siz millete ne zaman bakacaksınız?26 izlenme
AKP'den camide ödül şovu!124 izlenme
Siyanür sızıntısı yok demişti! TRT'ye ve yöneticilerine dava açıldı28 izlenme
'Kimse kızmasın' dedi, elindeki anket sonuçlarını paylaştı778 izlenme
Mansur Yavaş'tan 'Bayram' hizmeti54 izlenme
Emine Erdoğan'dan Bir Olay Açıklama Daha 'Harem bir okuldur !'718 izlenme
Afganistan’ın son ekonomi bakanı Uber şoförü oldu: Fotoğrafı ortaya çıktı48 izlenme
Yangınlar hakkında provokatif paylaşım yapan 20 hesap hakkında soruşturma açıldı24 izlenme
Gazeteci Serkut Bozkurt: "Ahmet Hakan'ın dava açmasından mutlu oldum, haberimin arkasındayım"
Rusya, Ukrayna’nın doğusunda bulunan Harkov ve Donetsk'teki sivil yerleşim alanlarını vurdu!
Sedat Peker sessizliğini bozdu, tarih verdi! Yeni ifşa sinyali: Ses kayıtları geliyor!
Skandal görüntülerden sonra Bakan Koca acilen müfettiş gönderdi