Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle açılan davada karar çıktı.
Mahkeme sanığa “Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme Mahmut'un cezasını 27 bin 300 lira adli para cezasına çevirdi. Mahkeme, Sanığın ehliyetine 6 ay el konulmasına karar verdi.
İstanbul'da Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada Yunus Emre Göçer (38)'in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil arkadan çarptı.
Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer, ağır yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
ASLİ KUSURLU OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİ
Kazanın ardından hazırlanan bilirkişi raporunda, moto kurye Yunus Emre Göçer'in kaza esnasında Karayolları Trafik Kanununda belirtilen herhangi bir maddeyi ihlal ve kusurunun bulunmadığı belirtilirken, Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre takip mesafesine uyulmadığı ve motosiklete arkadan çarpması nedeniyle yaşanan kazada kusurlunun, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud olduğu vurgulanmıştı.
YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne bir yazı yazarak Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yakalama emri düzenlenmesini talep etmiş, Mahmud 'un Türkiye'den kaçtığı ortaya çıkmıştı.
4 gün önce mahkemeye getirilerek ifadesi alınan Mohammed Hassan Sheikh Mohamud serbest bırakılmıştı.
Sözcü
Mehmet Şimşek bir dokundu piyasa allak bullak oldu: Taksiden kaçan kaçana27 izlenme
30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yasakladılar, Malazgirt'i kutladılar!125 izlenme
Osman Gökçek'i terleten soru: Babasının dinozorlarını o bile savunamadı37 izlenme
Hayatını kaybeden oyuncu Şinasi Yurtsever’in son doğum günü videosu ortaya çıktı: "Arkadaşlar bir şey söyleyeceğim, bu sahne biter"52 izlenme
Sındırgı Belediye Başkanı Sak: "İlçede yıkılan binalar var"19 izlenme
Can Ataklı: "Birçok İYİ Partili, 'Gerek var mıydı bu kadar gerginlik çıkarmaya, ne yapacağız şimdi?' diyormuş"36 izlenme
Kaftancıoğlu: "Öfke en çok depremzedelerin hakkıyken devleti yönetenlere ne oluyor?"32 izlenme
Bilal Erdoğan'ın Okçular'ına RTÜK kıyağı!90 izlenme