2011 yılında Adana'da toplu açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle alım gücünün düşmesi halinde "Bize oy vermeyin" çağrısı yaptı.
Konuşmasında Erdoğan, "Eğer 8 yıl öncesi asgari ücretle aldığın yumurtadan, aldığın sütten, aldığın ekmekten bugün daha az alıyorsan bize oy verme" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın sözleri sosyal medyada tekrar gündem olurken, aradan geçen 11 yılda, 5 bin 500 TL olan asgari ücret erimeye devam etti.
TÜRK-İŞ verilerine göre, Temmuz ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 6 bin 840 lira, yoksulluk sınırı 22 bin 280 lira olarak hesaplanrken, bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık 8 bin 930 lira olarak belirlendi.
Gerçek Gündem
Bilirkişi raporu tamamlandı: Kerem Kınık’ın kızı asli kusurlu bulundu
MEB 'LGS sınavı yanında mülakat yapılacak' iddiasını yalanladı
Döviz büroları isyanda! Bakanlığın düzenlemesine tepki gösteren döviz büroları kepenk kapattı!
Memlekete giden Maliye’ye 2 bin TL ödedi
Mahkemelerdeki icra dosya sayısı rekor kırıyor!
Bakan Nebati buna ne diyecek? Bülent Arınç'tan canlı yayında "epistemolojik" gönderme
“Yoksulluk bitti” diyen Erdoğan’a vatandaş yanıt verdi: “Emekli öldü de ağlayanı yok. Konuşsak tutuklanacağız”
İspanyollar Türkiye'nin talebini kabul etti; sırları saklayan cep telefonu gidiyor
Erdoğan Gaziantep Katliamı açıklaması yaparken, Bilal sırıtıyor !
AKP'li başkandan provokatif açıklama... Ekrem İmamoğlu'nu hedef gösterdi!