Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
Türk milletinin ruh kökü ile bağlantısını kesmek isteyenler Ahlat'ı görmezden geldi. Ahlat'ın kadim mirasının yakından tanınmasını sağlıyoruz.
Evlatlarımıza tarih şuuru kazandırmak konusunda hala büyük eksikliklerimiz var. Gençler, Ahlat'ı Malazgirt'i yeterince tanımıyor. Malazgirt'i Ahlat'ı görmeden "Türkiye'yi tanıyorum" demeyin. Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi'nden önce son otağını burada kurmuştur.
Malazgirt Savaşı'nın yaşandığı bölgeyi milli park ilan ederek örnek bir yer haline getiriyoruz.
Ahlat'ta 10 dönüm arazi üzerine 1071 metrekare oturma alanına sahip bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kuruyoruz. Tarihi şehirlerimize nasıl sahip çıkıyorsak ecdad yadigarı ata sporlarımıza da sahip çıkacağız.
Zira bu kabristanları ziyarete gelenler inşallah oralarda kalma imkanı da bulsunlar. Ahlat’ı daha yakından tanısınlar. Anadolu’nun Orhun abideleri olarak bilinen tarihi yazıtları UNESCO listesine aldırmak için şu anda mücadele ediyoruz.
Birileri rahatsız olsa engellemeye çalışsa da biz bu otağı ilçemize kazandıracağız...
AYM İPTAL ETMİŞTİ
Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşa edilebilmesi için ‘torba yasa’yla getirilen yasa maddesini Anayasa Mahkemesi (AYM) iptal etmişti. Maddenin yanı sıra ‘köşk alanının’ gösterildiği kroki de iptal edilmişti.
Maddeye göre; Çandarlı limanı, Rize İyidere Lojistik Merkez Limanı, Rize dolgu alanı ile Bitlis Ahlat’ta Van Gölü kıyısına yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Köşkü için Kıyı Yasası’ndaki kıyılar, sahil şeritleri, doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan arazilere ilişkin yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümler uygulanmayacaktı. Aralarında köşkün de bulunduğu yapılar için kıyılar doldurulabilecek, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılabilecek, kum, çakıl alınabilecekti.
Erdoğan yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı konutunda incelemelerde bulunarak çalışanlarla fotoğraf da çektirdi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1550541/Erdogan__AYM_nin_kararini__takmiyor_.html
Anıtkabir önünde tartışma çıktı! "O emri veren vatana ihanetten ceza yer"90 izlenme
İmamoğlu'nun dedikleri 'uyuşturucu jeti'nin sahibi AKP'li isim konuştu28 izlenme
CHP'li Mahmut Tanal, AKP Yozgat vekili Abdülkadir Akgül'ün 4 yerden 75 Bin TL maaş aldığını ortaya çıkardı !1706 izlenme
Seçim müjdesine zam şoku: "7 bin 500 TL taksitle ev" demişlerdi, iki haftada 450 bin kişi başvurmuştu47 izlenme
İmamoğlu: "Zindana da koysalar milletin gönlündeki yerimi yok edemezler"28 izlenme
Dilan Polat, Bahis Kraliçesi, Halil Falyalı... Ortalığı karıştıran iddia: Kara para trafiğinin kaynağı Bermuda Şeytan Üçgeni!42 izlenme
Temmuz 2026 enflasyon rakamları açıklandı16 izlenme
'Yerli ve milli'ler AB'den hibeyi kaptı! Ensar ve TÜGVA, AB'den hibe aldı108 izlenme