Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (19 Kasım) partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu.
Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İmralı Süreci'nde terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan ile görüşülmesi için yaptığı çağrıya değinmedi. Erdoğan sadece sorumluluğun AKP milletvekillerinde olduğunu ifade etti.
Grup Toplantısı sonrası Erdoğan'a bir gazeteci "Bahçeli 'kimse gitmezse ben giderim İmralı'ya' dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu yöneltti. Erdoğan, cevap vermedi.
Erdoğan, İBB soruşturmasında yargılamaların "TRT'de canlı yayın için ne dersiniz?" sorusuna da yanıt vermedi.
BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün (18 Kasım) partisinin grup toplantısında "İmralı'ya gidilmesine ayak sürülmesinin bir manası yoktur. Hiç kimse bu ziyarete yanaşmayacaksa alırım yanıma 3 arkadaşımı İmralı’ya gitmekten gocunmam, bir masa başında yüz yüze gelmekten imtina etmem" demişti.
Bahçeli, MHP milletvekillerine seslenip "İmralı’ya gitmeme izin veriyor musunuz?" diye sormuş, sorunun ardından grup sıralarında herkes ayağa kalkıp MHP liderini alkışlamıştı. Bahçeli de "Sağ olun" diyerek karşılık vermişti.
