Seçimlerin öncesinde verilen vaatlerden en dikkat çekici olan Ay’a sert iniş projesi ertelendi.
Ay araştırma Programının ilk hedefi olarak belirlenen AYAP1 kapsamında Ay’ın yüzeyi ile ilk temas, ikinci hedef olarak da AYAP2 ile yumuşak inişi hedeflenmişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye Uzay Ajansı ve Kurum çalışmaları kapsamında Türkiye’nin 10 yıllık plan ve hedefleri açıklandı.

Buna göre Uzay aracı Sistem Seviyesi Tasarım Aşaması tamamlandı fakat Uzay aracını oluşturan alt sistem ve ekipmanlarının uçuş modellerinin üretilmesi sonrasında bir takım testler yapılacak.
Bütün bu hedeflerin tamamlanmasını 2026 yılına hedefleyen Bakanlık aynı yıl Uzay Aracını fırlatmayı da hedefliyor.

Yeniçağ
Yıllardır #deprem'e karşı önlem almayan AKP’nin ihmaller zinciri!55 izlenme
İmamoğlu'ndan 'devlet ve iktidar' değerlendirmesi29 izlenme
Şaka değil ! Suudi tv kanalı 'karınızı nasıl dövmeniz gerekir' konulu kamu spotu hazırlamış !3363 izlenme
Binali Yıldırım okul açıyor! Davetlilerden Maarif Vakfı'na bağış isteniyor342 izlenme
Kredi kartında sadece asgari ödeme yapanlara uyarı27 izlenme
FETÖ firarisi Hakan Şükür: "Fatih Terim oturum almam için belge imzaladı"49 izlenme
Cumhurbaşkanlığı’ndan örtülü harcamada rekor!99 izlenme
Erdal Aksünger 'Erdoğan'ın atadığı kayyumlar yolsuzluk yapıyor !'157 izlenme
Son ankette AKP'ye büyük şok!
CHP'li Karabat: AKP vatandaş yerine yandaşları kollamaya devam ediyor
Esenyurt saldırganı böyle yakalandı…”Peynir-ekmek” detayı
Özgür Demirtaş'tan 'ensonhaber'in Teğmen Ebru Eroğlu'nun görseline sert tepki! 'Bu görsel için Allah belanızı versin"