Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “1 milyon Suriyeli” çıkışı Orta Doğu medyasında gündem oldu… İsrail’in çok okunan gazetelerinden Jerusalem Post, Türkiye’deki Suriyelilerin geri gönderilmesinin bölgede yaratabileceği etkiyi mercek altına aldı.
Seth Frantzmann imzalı makalede, “Mültecilerin geri gönderilmesi bölgede çatışma ve kaosa sebep olabilir ve mültecilerin haklarını ihlal edebilir” yorumu yapılırken, İran medyasının bölgede yaşananlarla ilgili kapsamlı haberler yayınladığını aktardı.
İran’ın bölgede Esad rejimini desteklediğinin hatırlatıldığı makalede İran medyasında, Suriyeli mülteciler için yapılan evlerin yapısının geniş bir yer aldığı da belirtilerek, bu tartışmanın gelecek yıl yapılacak seçimlere damga vuracağı kaydedildi.
“İRAN KAOS İSTEMİYOR”
Makalede, “İran neden Türkiye’deki bu gelişme ile bu kadar ilgileniyor? İran uzun bir süredir Türkiye’nin Tahran’a mı yaklaşacağını yoksa Körfez ülkelerine mi yaklaşacağını merak ediyordu” yorumu yapıldı.
Makalede, Türkiye’nin hamlesinin bölgede yaratacağı hareketliliğin de Tahran yönetimi tarafından yakından izlendiği belirtildi.
Analizde, “İran, Suriye’yi İsrail’e saldırı için bir üs olarak görüyor. Eğer Ankara’nın seçimlerle ve Suriyelilerin Türkiye’den gönderilmesi süreciyle dikkati dağılırsa İran bölgeye silah sevkiyatını artırabilir. İran, Türkiye’nin hamlesinin Suriye’de istikrarsızlık yaratıp yaratmayacağını yakından izliyor. İran bundan faydalanabilir fakat çok fazla da kaos istemiyor. Silahlarını Hizbullah’a ulaştırabilecek kadar dikkat dağıtılmasını istiyor” denildi.
Terörist başı Öcalan fotoğrafındaki üç kişinin kim olduğu ortaya çıktı29 izlenme
İBB dosyasında tutuklu! 29 yıllık polisten çarpıcı ifade: "Birine iftira atmam için tutuluyorsam bunu yapmam"10 izlenme
Ayşe Ateş'ten Sinan Ateş davası öncesi açıklama: 'Ya Bismillah diyeceğiz ya da Ruhuna El Fatiha'31 izlenme
Depremde yerle bir olan otellerin siyasi bağlantıları ortaya çıktı41 izlenme
İmamoğlu nefreti bitmiyor! Erdoğan talimat vermiş36 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 98.602 yeni vaka tespit edildi, 87.932 kişi sağlığına kavuşurken, 264 kişi hayatını kaybetti!45 izlenme
Fatma Şahin hakkında suç duyurusu!34 izlenme
İstanbul İl Binası önünde gazdan etkilendi: CHP'li vekil hastanelik oldu13 izlenme
Yabancı fenomen paylaştı: “Türkiye’de sokakta şortla gezmek"
Erdoğan'ın gençlerle yayınında kurgu şüphesi! Sufle verirken sesi duyuldu 'Gurur duyuyorum'
Yeni Akit'ten çirkin 'Ferdi Zeyrek' başlığı! Skandal paylaşım tepki çekti
Mehmet Şimşek içimize su serpti! Boşuna üzülüyormuşuz