İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği yeni talimat ile Ekrem İmamoğlu'nu içeren fotoğraf, resim, video ve ses gibi materyallerin de kullanımının yasaklandığını duyurdu.
Talimat doğrultusunda, işletmesi İBB'ye ait olan metro, metrobüs, vapur ve otobüs araçlarında ve istasyonlarında Ekrem İmamoğlu'nu gösteren herhangi bir içeriğe yer verilemeyeceği belirtildi.
Ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, X hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ekrem İmamoğlu'na getirdiği yasağı değerlendirdi. Özgenç, savcılığın görüntüleri ve mesajları engelleyip yasaklayamayacağını söyledi.
Özgenç'in paylaşımı şu şekilde:
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklanmış olsa bile, halen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatını taşıyan kişinin, Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarındaki ve hizmet binalarındaki mesaj ve görüntülerini yasaklayamaz; bunların kaldırılmasını emredemez."


halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Uğur Dündar rahatsızlandı61 izlenme
Özgür Özel: "Bahçeli ve Erdoğan iddianamenin arkasından çekildi"24 izlenme
Üsküdar Üniversitesi'nde FETÖ'den ihraç subaya kadro! 16 yıl 6 ay hapis cezası almış, Dekan Deniz Ülke Arıboğan referans olmuş110 izlenme
Hollandalı sigorta şirketi Türkiye'den çıkıyor33 izlenme
Erdoğan, YÖK’ten rol çalarak 'Ben ayarlarım' diyen AKP'li vekile ayar verdi: "Sen bir şey ayarlayamazsın"51 izlenme
Gülistan Doku cinayetindeki sır deşifre oldu: Bilirkişi raporunda ortaya çıktı45 izlenme
Asgari ücrete ek zam olacak mı? Dikkat çeken açıklama...76 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan paylaşımına kendisini etiketleyen İsrailli bakana yanıt34 izlenme
Merkez Bankası Başkanı açıkladı: KKM'nin devlete zararı 833 milyar TL
Kemal Kılıçdaroğlu ile Haluk Bayraktar arasında Atatürk Havalimanı polemiği
Lüks araçları İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülünce, Dilan Polat'ın "Engin arabamı götürüyorlar" sözleri yeniden gündem oldu
Felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı! Marmara Adası’ndaki orman yangınında 80 hektar kül oldu...