Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün akşamki kur ve faiz açıklaması sonrasında bugün Türk lirasında çok sert değer kaybı görülürken, Tümen, Twitter’dan yaptığı çağrıda
“Başarı şansı olmayan bu irrasyonel deneyi bir an önce terkedip Türk lirasının değerini koruyacak, Türk halkının refahını gözetecek kaliteli politikalara bir an önce dönmemiz gerekiyor.” dedi.
“Bunu nasıl yapacağımızı yeniden hatırlamakta fayda var” diyen Tümen, Naci Ağbal’ın 19 Eylül’de yaptığı paylaşımı alıntıladı.
20 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alınan ve sonrasında hiçbir açıklama yapmayan eski Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal'dan 19 Eylül’de dikkat çeken bir çıkış gelmişti.
Ağbal, Twitter hesabından, TCMB Başkanı olduğu dönemde kaleme aldığı ve 5 Mart 2021 tarihinde bankanın blog sitesi olan tcmbblog.org'da yayımlanan yazısının linkini paylaşmıştı.
“2021 yılı sonunda enflasyonun yüzde 9,4 seviyesine düşmesini hedefliyoruz” denilen yazıda, “Ocak ayında sıkı parasal duruşumuzu korurken bu duruşun uzun bir müddet sürdürüleceğini ve gerekirse ilave faiz artışı yapılabileceğini belirterek sözle yönlendirmede bulunduk. Bu süreçte yaptığımız açıklamalarda ise mevcut enflasyon riskleri karşısında bu yıl içinde faiz indirimini uzun bir süre gündeme almamızın mümkün görünmediğini belirterek sözle yönlendirmemizi belirgin bir şekilde güçlendirdik” denilmişti.
Torpil kokan iş ilanından AKP üyesi çıktı!89 izlenme
Vallahi pes, billahi pes ! 'Yağmuru AKP yağdırıyormuş !'1676 izlenme
Valilik duyurdu: Ankara’da coronaya karşı yeni tedbirler alındı105 izlenme
Yunanistan işgal ettiği adamızda tatbikat yaptı!47 izlenme
Geçinemeyen yurttaş kredi kartı batağında: 46 milyar 855,3 milyon lira takipte32 izlenme
Soma katliamı 5’inci yılında! Tahliyenin gölgesinde anma töreni…94 izlenme
Asgari ücret için çarpıcı iddia: 'Komisyonun toplandığını sanmıyorum'29 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan diploma iddialarına yanıt! Kıbrıs’tan İstanbul Üniversitesi’ne nasıl geçiş yaptığını anlattı46 izlenme
Bir ilde daha ekmeğe dev zam!
Konda anketinde şaşırtıcı sonuç: Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını en çok AKP'liler istiyor
Rojin’in ölümü aydınlanamıyor! Adli Tıp'tan yeni açıklama geldi: 3 madde dikkat çekti
Nevşehir’de İsrail’i protesto etmek isteyen kişiden, bir kahve zincirinin şubesine taşlı saldırı