Soma'da 301 işçinin hayatını kaybetmesine yol açan facianın ardından madenci tekmeleyen, Erdoğan'ın müşaviri Yusuf Yerkel, AKP'den aday adayı oldu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı dönemindeki müşaviri Yusuf Yerkel, AKP'den adaylık başvurusu yaptı. Yerlek, Soma faciasının ardından yerde yatan madenciyi tekmeleyen görüntüleriyle hafızalara kazınmıştı.
Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihindeki maden faciasında 301 işçi yaşamını yitirdi. Maden sahibinin daha fazla kar için önlem almaması, denetimlerde de eksiklere göz yumulması failinin sermaye düzeni olduğu büyük bir katliama yol açtı. Facianın ardından ilçeye giden dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ı protesto eden madencilere kolluk güçleriyle birlikte Başbakan Müşaviri Yusuf Yerkel de saldırmış, bir madenciyi tekmelerken çekilen görüntüleri basında yer almıştı. Yusuf Yerkel 24 Haziran seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adayı oldu.
Yerkel, herhangi bir ceza almazken, tekmelenen madenciye Erdoğan'ın aracını tekmelediği gerekçesiyle ceza verilmişti.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/turkiye/erdoganinmadencitekmeleyenmusaviriakpdenadayh91572.html
Özgür Özel'e bir soruşturma daha25 izlenme
Suriyeli kız da isyan etti! 'Buradaki Suriyelilerin kredi kartları var, Kızılay kartları var, çocukları Antalya’da yaşıyor. Bizi gönder Erdoğan, Türk kalmadı!'94 izlenme
İstanbul Barosu seçimlerinde, zarftan Sedat Peker çıktı! Cübbe giydirdiler!64 izlenme
İBB iştirakleri Baraçlı’ya peşkeş çekilmiş!143 izlenme
Yeniden Refah Partisi'nde istifa depremi: 5 başkan birden bıraktı27 izlenme
İmamoğlu'nun avukatı yeni belgeler paylaştı: 'Daha ne olsun', 'suç duyurusunda bulunduk'39 izlenme
Yandaş yazar Prof. Naci Görür'ü hedef aldı! 'Höst efendi, höst; #deprem Allah'tan gelir'88 izlenme
Öğrenciyi taciz eden öğretmene beraat verildi! "Rahatsız edici nitelikle olsa da cinsel taciz suçu vücut bulamamıştır"140 izlenme
Erdoğan'dan boykot çağrısı: Fransız markalardan ürün satın almayın
Atatürk düşmanı, Kılıçdaroğlu'nu hedef gösterdi! 'Yakında İktidarız!' lafıyla ordumuza saldırı arasında bağlantı var mı?
Kılıçdaroğlu'ndan Ankara'da kontrollü esnaf ziyareti!
Varlık Fonu denetim raporuna 'gizli' mührü!