Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Ekim 2021 günü İstanbul Kısıklı'daki evinin yakınında yer alan Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı.
Eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve torunu Canan Aybüke'nin de kendisine eşlik ettiği alışverişte Erdoğan, iki alışveriş arabasını gevrek, kuru meyve, bisküvi, gofret ve meyve suyu gibi ürünlerle doldurdu.
Toplamda 1002 lira ödeyen Erdoğan, market çıkışında yaptığı açıklamada, “Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler, kalite, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer” dedi.
SÖZCÜ, Erdoğan'ın market alışverişi sırasında, bisküvi, gofret ve kraker ürünlerinin yer aldığı reyonun önünde çekilen bir fotoğrafından yola çıkarak söz konusu ürünlerdeki son 18 aydaki fiyat hareketliliğini mercek altına aldı.
Türk Lirası'nın tarihi dip seviyeleri görmesine neden olan yeni ekonomi politikasının sonuçları Erdoğan'ın baktığı reyonda da görülüyor.

21 Ekim 2021 tarihinde Merkez Bankası faiz indirimlerine başlarken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Kasım 2021’de katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada Türkiye’nin ‘yeni ekonomi modeline’ geçtiğini ilan etmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni ekonomi modeliyle, yüksek faiz vererek sıcak para çekme politikasını elimizin tersiyle itiyoruz. Düşük faizle, üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz” demişti.
Ancak uygulanan program ile ekonomide tüm dengeler alt üst oldu. Enflasyon canavarı günden güne büyürken, temel gıda maddeleri, su, doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamları ile bunalan vatandaşın hayat pahalılığından şikayet de çoğaldı. Erdoğan'ın bu duruma cevabı “Enflasyon aşılamaz bir ekonomik tehlike değildir. Ben ekonomistim” oldu.
İşte Erdoğan’ın Ekim 2021’de önünde poz verdiği Tarım Kredi market reyonunda yer alan atıştırmalıkların fiyatının son 18 aylık değişimi:

Kılıçdaroğlu'ndan çiftçilere tam destek: "İktidarımızın ilk haftasında faizleri sileceğiz"38 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'nde bölüm birincisi oldu, 19 Mart protestolarına katıldı diye yüksek lisans hakkı iptal edildi! "Kayyumun keyfiyle engellendim"36 izlenme
Son seçim anketi: AKP düşerken CHP puan artırdı23 izlenme
Erdoğan ‘200 liracık’ demişti: AKP’li vekiller, Çanakkale Köprüsü yerine feribotu kullandı!107 izlenme
Özel'den, Erdoğan ve KK'ya tepki: "CHP sokakları karıştırmak istiyor. Ayaklanma çıkarmak istiyor diye farklı kişiler aynı sözleri söylüyor. Bu nedir biliyor musunuz? Korkaklıktır, alçaklıktır"17 izlenme
Tarihi bina 780 milyon liraya satıldı26 izlenme
Fotoğrafçısı Ethem Tem’in arşivinden çıktı… Atatürk’ün hiç görülmemiş fotoğrafları Yeditepe Üniversitesi’nde414 izlenme
AKP'li vekilden Erdoğan'a eleştiri: Doğru bulmuyorum122 izlenme
Devletin verileri Erdoğan'ı yalanladı
Talep yok, dayatma var! Akademik liselerin kontenjanı düşürüldü, imam hatiplerin artırıldı
Türkiye'deki yangın felaketini dünya basını böyle gördü: Erdoğan‘ın 13 modern uçağı var ama ülkeye yetecek sayıda yangın söndürme uçak filosu yok. Erdoğan’ın atadığı başkan düğündeydi!
Bunu ekonominin başındaki isim söylüyor! Şimşek: Ortalık toz duman