Erdoğan, Muş'ta, Malazgirt Savaşı Anma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ahlat'a bir adet Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapacağız" dedi.
Muş'ta düzenlenen 1071 Malazgirt Zaferi programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat'a 1071 metrekarelik oturma alanı ve 10 dönümlük bahçeye sahip Cumhurbaşkanlığı Köşkü yaptırılacağını söyledi.
Ekonomideki dalgalanmaların ve TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesinin ardından tasarruf politikalarının konuşulduğu gündemde Erdoğan'ın yeni bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılacağını açıklaması dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, talimatıyla Ankara Beştepe'de yapılan büyük Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmaları da beraberinde getirmişti. Giderlerinin yüksek olması tartışmalara neden olan sarayın ardından bir saray da Marmaris'in Okluk Koyu'na yapılmaya başlandı. 300 odası olan ve yüksek güvenlik önlemleriyle yapılan saray için kesilen yüzlerce ağaç da tartışma yaratmıştı.
Muş'ta düzenlenen anma programında yeni bir köşkün yapılacağını daha açıklayan Erdoğan, bölgeye geldikçe uğramak üzere yapılacak sarayın 1071 metrekarelik oturma alanı ve 10 dönümlük bahçesi olacağını söyledi.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"Milletimizin birliğinin beraberliğini sembolü olan bu bölgeyi korumalı gözetmeliyiz. Sayın bahçeli bir ziyaretinde güzel bir hatırlatmada bulundu: Ahlat’a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır. Çünkü otağı Sultan Alpaslan oraya kurdu biz de varisleri olarak oraya böyle bir inşallah otağ kuralım.
Bugün vali ve belediye başkanımızla görüştük. Onlar 1071 metrekare yer düşünmüşler. Dedik olmaz. 1071 metrekare oturum alanı olur en az 5 dönüm çevre düzenlemesiyle. Belediye başkanımız da coştu en az 10 dönüm dedi. Bu bir işaret fişeğidir inşallah sonu da hayır olur. Malazgirt savaşının yaşandığı bölgeyi milli park olarak ilan ettik ve düzenlemesine başladık. Bu yıl milli park alanının ilk etabı devreye girdi."
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/erdoganbircumhurbaskanligikoskudahayapacagiz203118h.htm
Özgür Özel iddiası: "CHP'ye büyük soruşturma dalgası geliyor"29 izlenme
Skandal görüntüler ! Andımız yerine bunu okutup, cihat provası yaptırdılar !1827 izlenme
CHP’li İnce, genel başkanlığa adaylığını Ankara’da duyuracak323 izlenme
Emekliye sadaka gibi ikramiye kesinleşti24 izlenme
Artvin'de İmamoğlu'na bağış için kuyruğa girdiler!117 izlenme
Van'da bir esnaf AKP İl Başkanı'na 'Perişan haldeyiz sorumlusu sizsiniz' diyerek tepki gösterince, AKP'li Başkan kaçmak zorunda kaldı!53 izlenme
Atatürk büstüne saldıran şahsa ev hapsi!114 izlenme
Binali Yıldırım neden hâlâ Çankaya Köşkü’nde ikâmet ediyor?151 izlenme
Fatih Altaylı’dan Bahçeli’yi çılgına çevirecek Öcalan yorumu: “Olur mu olur, şaşırmam. Niye? Çünkü Öcalan artık barış güvercini”
Servis sürücüsü, yol verme tartışması yaşadığı kadına 'gazi olduğunu' söyleyince aldığı cevap! "Gaziysen evde otur"
İmam, hutbe tartışması nedeniyle cemaatten birini bıçakladı!
‘Amcam MHP ilçe başkanı’ demişti… İlçe Başkanı: Böyle bir akrabam yok!