Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo'nun ilk yurt dışı seyahatini Türkiye'ye yapmasının yankıları sürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi törenle karşıladığı Papa Leo, ziyaret kapsamında bir dizi ayin düzenledi. Ayinlerin arasında en çok Hristiyanların İznik Konsili'nin 1700'üncü yılına denk gelen ayini oldu. Papa, Bursa'nın İznik ilçesinde göl kıyısında kalıntıları yer alan Bazilika'da yapılan ayini yönetti. Ayinde Fener Rum Patriği I. Bartholomeos da yer aldı.
İznik Konsili'nin tarihçesini paylaşan Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, 1095 yılında yapılan ilk ayinde Papa II. Urbanus'un Ortaçağ'ın en etkili konuşmalarından birini yaparak, Avrupa'daki bütün Hristiyanları, Kutsal Toprakları geri almak için Müslümanlar'a karşı savaşa çağırdığını ve haçlı seferlerini başlattığını söyledi.

Haçlılar'ın Ortadoğu'da kurduğu devletlerin ise Türkler'in birkaç asır süren mücadelesi sonucunda yok edildiğini ifade eden Afyoncu, "Papa 14. Leo bir tesadüf eseri olsa gerek Haçlı seferlerini başlatan konuşmanın 930. yıldönümünde 27 Kasım'da ülkemize geldi" dedi.

Papa Leo'nun ziyaret programı daha gelmeden eleştirilere neden olurken İznik'te yönettiği ayinin ardından gelen tepkilerin dozajı yükseldi.

Cumhur'un ortağı MHP'de ziyaret ve ayin için seçilen tarihi sert bir dille eleştirirken Papa'nın dini ve tarihi ayrıştırmalar ile hareket ettiğini planlı bir şov yaptığını savundu.
MHP'nin önde gelen ismi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yakınlığı ile tanınan Semih Yalçın, X hesabındaki paylaşımında ayinin "maksatlı" olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Hristiyan dünyasına yönelik planlı mesajlar içeren ve hem tarihî, hem de dîni ayrışmaları kaşımayı hedefleyen bu ziyaretin, bir tür şova dönüştürüldüğü görülmektedir. 325 yılında yapılmış olan 1700 yıl önceki Konsil Toplantısı yeniden canlandırılarak gösterişli bir ayin düzenlenmiştir. Hristiyan âleminin birleşip bütünleşmesi hedefiyle Selçuklu ve Osmanlı bakiyesi Türk topraklarında düzenlenen bu maksatlı ayin, kamuoyunda rahatsızlığa yol açmıştır."
Amasya devlet kız öğrenci yurdunda skandal duyuru! "Pavyonda gibi giyiniyorsunuz"56 izlenme
AKP'de büyük Bülent Arınç kavgası! "Gülen kahpesine hizmet ediyor, istifa etsin parçalanırız!"513 izlenme
Ankaralıların parasını böyle sömürmüşler: Belediye kasasından Osmanlıspor’a 2 milyon!86 izlenme
Şanlıurfa'da Bakan Kurum, Belediye Başkanının Divan'a oturmasına izin vermedi: "350 bin kişinin iradesiyle Allah nasip etti bu koltuğa oturduk. Bir şeyi yok saymanızla o şey yok olmaz"45 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında çok konuşulacak iddia! 'O sözleri tekrarlarsa görevden alınabilir'78 izlenme
Yoksulluk vatandaşın kaderi olamaz: Açlık sınırı 34.587 TL’ye, yoksulluk sınırı ise 112.661 TL’ye dayandı17 izlenme
Bin 700 araç 18 gün sır oldu!97 izlenme
Bir yılda ne söylediyse tersi oldu!44 izlenme
Cumhuriyetimiz 101 yaşında! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun: "Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık"
Kayıp dolarların faturası halkın cebini yakacak!
Çocuğunun devlet okuluna kaydı için para istenmesi veliyi böyle çıldırttı
Sağlık Bakanı açıkladı: 37.674 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 4.788.700'e, can kaybı da 39.737’ye yükseldi!